Бебето, безпогрешно интуитивно

Месец след раждането детето вече различава добро от лошо

Бебето, безпогрешно интуитивно

Американски учени от "Йейл" установиха, че новородените мъници умеят да различават кое е добро и кое - лошо, понякога дори по-добре от техните родители. Интуицията на бебетата е перфектно развита още в утробата на майка им, когато усещат заобикалящата ги среда като "черно и бяло".

На същия принцип те разделят хората и емоциите си - знаят кой им носи положителни вибрации и кой - отрицателни.

Тези чувства се развиват у детето най-вече през шестия месец, когато то вече добре познава всички, които са около него през по-голямата част от денонощието - то знае, че мама е добра, че татко има черна коса и грижовна прегръдка. Ако можеше да говори, бебчето най-вероятно би изразило усещанията си точно така.

"Фактът, че дете, което все още не е способно на свързана човешка реч, може да прави социална диференциация на заобикалящия го свят е удивителен феномен на човешките възможности”, категорични са учените.

Изследването е направено въз основа на визуални модели, които са били демонстрирани на бебетата. Първото изображение било на човек, който се изкачва по склон, втората - на такъв, който пречи на първия, а третата представлявала образ на двамата, взаимно помагащи си по пътя към върха. Учдването на специалистите дошло, когато 83% от децата проявили интерес и протягали ръчички именно към третата картинка.

Това на пръв поглед много елементарно изследване напълно доказва твърдението, че децата имат вродена интуиция и невероятна способност още в невръстна възраст да преценяват хората и отношенията помежду им - само чрез усета и сетивата си.

0 0
Харесва ли ви тази статия?
КЛЮЧОВИ ДУМИ
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay