Как да осигурим спокоен и здрав сън на новороденото вечер

Бебчо, време е за сън

Бебешкият плач през нощта може би е един от основните проблеми, с които се сблъскват родителите на новородено. Следвайте съветите ни и ви обещаваме, че мъничето ви ще спи по-спокойно, а и вие ще успеете да си дадете малко почивка.

 

Ако детето ви заспива късно вечер и се събужда късно сутрин опитайте се да го събуждате все по-рано и по-рано като по този начин ще заспива вечер заедно с вас

 

Изберете място с добър достъп на светлина за дрямките на детето през деня. Светлината не позволява особено продължително спинкане, така сънят през нощта ще бъде по-дълъг и пълноценен.

 

Хрането мъничето по-често през деня, за да му изградите режим на хранене, удобен за вас самите.

 

Ако кърмите, оставете детето си да суче от гърдите ви колкото може повече. Няма нищо по-хранително от майчината кърма. По този начин също ще предотвратите събужданията вечер.

 

Носете бебето в кенгуру, слинг или по друг начин. Така ще се чувства по-отпуснато особено през късните часове на денонощието и ще заспива по-лесно.

 

Къпете дребосъчето си тъкмо преди да го сложите да спи. Топлата вода отпуска и подготвя организма за почивка.

 

Ако детето ви се буди нощем и е гладно, хрането го в тъмна стая, без да пускате осветлението. Така ще му покажете, че вечер е време за почивка и за сън. Също така избягвайте да сменяте памперси вечерно време, ако е възможно. 

0 0
Харесва ли ви тази статия?
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay