Безглутенова торта с киноа

Безглутенова торта с киноа

Автор: Михаела Михайлова

Безглутеновата торта с киноа е страхотен начин да утолим глада за сладко, без да се чувстваме виновни.

Необходими продукти:

За блата: 

150 г сварена киноа

4 бр. яйца

100 г кокосова захар

50 г разтопено кокосово масло 

3 с.л. оризово брашно

3 с.л. какао

Щипка сода

Щипка сол 

За глазурата:

200 г заквасена сметана,

3 с.л. тахан

2 с.л. мед 

Шоколадов крем:

50 г разтопено кокосово масло

2 с.л тахан

2 с.л. Мед 

2 с.л. Какао

Вкус лайм, по желание

Начин на приготвяне:

Разбийте яйцата с кокосовата захар, добавете кокосовото масло и сварената киноаа. След това смесете със сухите съставки разбъркайте до получаване на хомогенна смес. Поставете в тава с хартия за печене и изпечете на предварително загрята фурна на 180-200 градуса за 20-30 минути.

Безглутенова торта с киноа

През това време пригответе глазурата и шоколадовия крем. След като блатът се изпече го разделете на две половини. Намажете едната половина с шоколадовия крем и поставете нарязани ягоди. След това поставете втората половина отгоре, залейте със сметановия топинг и аранжирайте с още ягоди.

Да ви е сладко!

Станете част от Jenite.bg във Facebook!

Последвайте Jenite.bg в Instagram!

0 0
Харесва ли ви тази статия?
КЛЮЧОВИ ДУМИ
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay