Топ 5: Най-злите жени в историята (16+)

Чували ли сте историите за Кървавата Мери, Синята брада, Хиената от Аушвиц, Вещицата на Бухенвалд и Ангелът на смъртта?

<p>Мария I Тюдор, получила прозвището "Кървавата Мери"</p>

Мария I Тюдор, получила прозвището "Кървавата Мери"

Освен за по-силния, мъжете се считат и за по-жестокия пол. Но нека не се лъжем. За съжаление, историята помни и редица случаи, в които зверски издевателства са извършвани и от представителки на "нежната" половина от човечеството.

Разказвали сме ви за някои ужасяващи примери в статията "Колекционерите на детски животи". Но могат да се споменат още много смразяващи кръвта имена. 

Кървавата Мери 

Надяваме се, всеки знае, че това не е просто името на алкохолен коктейл. Комбинацията водка+доматен сок е кръстена на прякора на английската кралица Мария I Тюдор, живяла от 1516 до 1558 година. Тя е единственото дете на Хенри VIII и първата му жена, испанската инфанта Катериан Арагонска, което оцелява след първите години на детството си.

Мери явно е взела от жестокия характер на баща си. Дори от показания портрет си личи, че е приличала точно на Злата кралица от приказките. Определението "кървавата" тя си заслужила с факта, че преследвала жестоко протестантите, за да възстанови Римския католицизъм в кралството. Над 280 души са изгорени на клада по нейно желание. Каква вещица само! 

Синята брада в женски вариант
Помните ли приказката за Синята брада? Онзи жесток мъж, който убивал всичките си млади съпруги и колекционирал труповете им под ключ в замъка си? Е, американката с норвежки произход Бел Гънес била нещо като този антигерой, само че в женски дрехи.

Рожденото ѝ име било Брунхилд, но впоследствие го сменила. Твърди се, че била висока 183 сантиметра и тежала над 90 килограма. Общо взето, била едра и силна жена. Според непотвърден разказ за ранните ѝ
Топ 5: Най-злите жени в историята (16+)години, на 18 Бел била бременна, но отишла на празненство с танци, където мъж я нападнал. Ритал я в корема и тя пометнала. Това осезаемо променило характера на пострадалата жена.

И все пак, не може да оправдае последвалите смразяващи кръвта престъпления от нейна страна. За да ви спестим ужасните подробности, нека обобщим: убила е между 25 и 40 души в рамките на няколко десетилетия.

Сред тях доказано попадат повечето ѝ любовници, кандидатите за ръката ѝ, както и двете ѝ дъщери – Мъртъл и Люси (на снимката). Смята се, че по всяка вероятност е отнела живота още на двамата си съпрузи и на всички останали свои деца.

Мотивите: застраховки живот, пари и ценности, елиминиране на свидетели. Бел така и не е била заловена. Открили са труп, претендиращ да бъде нейният, но самоличността й не е била категорично доказана.

Топ 5: Най-злите жени в историята (16+)Нацистката Ирма Грезе
Работила е в концентрационните лагери Равенсбрюг и Аушвиц (главен надзирател – втора по ранг сред жените в прочутия лагер), освен това е била и пазач в женското отделение на Берген-Белзен. Ирма си е спечелила множество прозвища от типа на: "Звярът от Белзен”, "Красивият звяр”, "Русият ангел от Аушвиц”, "Хиената от Аушвиц” и т.н.

Имала е навика да носи тежки ботуши и камшик, да измъчва или убива затворниците посредством особено жестоки методи. Пребивала ги до смърт. Стреляла произволно по тях. Държала обучените си кучета гладни и след това ги насъсквала срещу хората.

Използвала не само физически, но и психологически методи за тормоз. Сама избирала нещастниците, които щели да попаднат в газовата камера. Избирала не само болните и немощните, но и жените, които конкурирали красотата ѝ.

Топ 5: Най-злите жени в историята (16+)Имала неколцина любовници из концлагерите, включително Йозеф Менгеле. Впоследствие била осъдена на обесване заради престъпления срещу човечеството. Екзекутирана е на възраст от 22 години и 67 дни, което я превръща в най-младата жена, загинала по волята на английското законодателство през XX век.

В тази връзка, трябва да се спомене и името на Илзе Кох, известна и до днес като "Вещицата на Бухенвалд”. Опиянена от властта, дадена ѝ от нейния съпруг командир Карл Ото Кох, тя също упражнявала нечуван садизъм върху затворниците. Според множество източници, колекционирала татуировки, изрязани от труповете на мъртвите евреи.

Какво означава да си имаш лоша жена вкъщи
Катрин Найт е родена през 1955 година и е първата жена в Австралия, осъдена на доживотен
Топ 5: Най-злите жени в историята (16+)затвор без право на обжалване. В момента излежава присъдата си. А ако имате слабо сърце и чувствителен стомах, по-добре изобщо не четете за какво я наказват.

Катрин проявявала подчертан садизъм още преди да извърши престъплението на живота си. Смляла на пюре изкуствените зъби на единия си съпруг, а пред очите на другия прекършила врата на кученцето му, което било едва на 8 седмици. След тези деяния, Найт имала много проблемна връзка с мъж на име Джон Прайс. 

Взаимоотношенията им приключили с това, че Катрин убила партньора си, като го наръгала 37 пъти с касапски нож. Но това въобще не ѝ стигнало! След като жертвата била мъртва, убийцата одрала кожата, окачила целия "костюм” над вратата в хола, отрязала главата и я сложила в супника.

Отделно опекла задните части, приготвяйки сос и зеленчуци за гарнитура към печеното. С това смятала да нагости децата, но за щастие полицията се намесила, преди те да се приберат.

Медицинската сестра Бевърли Алит 
Топ 5: Най-злите жени в историята (16+)Тази психично болна англичанка е родена през 1968 година. Още като дете тя появявала явни признаци, че страда от синдрома на Мюнхаузен. Постоянно ходела с превръзки и лейкопласт по себе си, за да привлича вниманието, но отказвала предполагаемите рани да бъдат преглеждани.

Очевидно с течение на годините заболяването ѝ придобило измерения, в които изпитвала нужда да наранява поверените на нейните грижи лица, за да търси внимание.

В рамките на 59 дни между февруари и април 1991 Алит умъртвява 4 деца (включително бебенце на 7 седмици), прави опит за убийството на още 3 и причинява тежки телесни повреди на други 6 мъничета. Всичко това е било сторено чрез инжекции с инсулин или калий.

Медиите наричат Бевърли Алит "Ангелът на смъртта".

Ако този материал ви е бил интересен и искате да четете още любопитна информация от нас, можете да се присъедините към Jenite.bg във фейсбук!

106 20
Харесва ли ви тази статия?
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.



16
Не е посочен 16.09.2013|14:12
Ужас, те са по-зле и от Хитлер и който и да е друг.
15
Не е посочен 14.09.2013|14:37
има един " ангел на смъртта" казва се Йозеф Менгеле, даже има написана песен за него Слайер-ангелът на смърта :)
14
Не е посочен 14.09.2013|14:14
Трябваше да включите Елизабет Батори и Майра Хиндли
13
Не е посочен 13.09.2013|23:47
Ъм... Елизабет Батори ,по дяволите!...
12
Не е посочен 13.09.2013|12:54
Направо тръпки да те побият...
11
Не е посочен 13.09.2013|10:03
Това са наистина ужасни жени. Направо нямам думи!
10
Не е посочен 13.09.2013|09:55
Аз не мога да си представя как може да си жесток към каквото и да е било живо същество. По принцип подобни ненормални маниаци изначало започват да тормозят животни.
9
Не е посочен 12.09.2013|12:35
Дори не мога да си представя как можеш да бъдеш толкова жесток към човешко същество!
8
Не е посочен 12.09.2013|12:20
Тръпки ме побиха, след като прочетох този материал!
7
Не е посочен 12.09.2013|11:55
всякакви ненормалници ги има,че лошото е,че и в наши дни се появяват откачени индивиди.
6
Не е посочен 12.09.2013|11:50
Така е,в такива случаи трябва да бъдат екзекутирани.
5
Не е посочен 12.09.2013|11:49
Ужасни,просто кошмарни истории.
4
Не е посочен 12.09.2013|11:27
Тези жени са били истински зверове. Личи си, че са страдали от сериозни психически заболявания.
3
Не е посочен 12.09.2013|11:09
всяка една от тях заслужава тежка и продължителна смърт заради деянията които са извършили
2
Не е посочен 12.09.2013|11:08
Тези не са просто зли, а умопобъркани
1
Не е посочен 11.09.2013|17:35
За Илзе Кох съм чела. Наричали са я още и "Кучката от Бухенвалд"
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay