Битката за имунитета започва със Световната седмица на хомеопатията

Тя ще се проведе от 22 до 29 април 2015 година

Битката за имунитета започва със Световната седмица на хомеопатията

Ежегодната Световна седмица на хомеопатията ще се проведе у нас от 22 до 29 април. Тема на седмицата е "Битката за имунитета. Антибиотична резистентност и хомеопатия”.

В рамките на седмицата са планирани безплатни образователни лекции в шест града. Лекторите д-р Дора Пачова, лекар хомеопат и председател на Асоциацията на лекарите хомеопати в България, и д-р Мария Папазова, холистичен лекар, ще дават съвети как да изградим добрия имунитет още от ранното детство и как правилно да се грижим за здравето си.

Световната здравна организация разгласи проучвания, според които антибиотичната резистентност вече се среща във всеки регион на света и потенциално засяга всеки човек. С появата си антибиотиците намалиха драстично заболяванията и смъртността от редица инфекциозни заболявания, но какво се случва, когато вече не ни действат?

В същото време, ако ги използваме неправилно или прекалено често, те могат да окажат разрушаващ ефект върху сложната организация от микроорганизми в тялото, без които не можем да съществуваме. В резултат може да се стигне до проява на застрашаващи живота ни заболявания като метаболитен синдром, диабет и рак. Оказва се също така, че при ранно прилагане на антибиотици за лечение на новородените при тях нараства рискът от затлъстяване в по-късна възраст.

За съжаление медицината през последните десетилетия няма сериозен напредък в създаването на нови антибиотици. А с нарастващата резистентност към лечението с тях, идва моментът, в който трябва да променим начина си на действие. Вместо да търсим нови начини за борба с бактериите и микроорганизмите, да подпомогнем организма си в битката с тях.

С помощта на хомеопатията и Шуслеровата терапия може да се възвърнат самооздравителните сили на тялото. Като помагаме на организма сам да се справя с инфекциите, ние създаваме този баланс, който е от решаващо значение за доброто здраве.

Повече можете да научите от лекциите на д-р Дора Пачова, лекар хомеопат, и д-р Мария Папазова, холистичен лекар, от 22 до 29 април:

- София, 22.04, НДК, зала №9, ет.5
- Велико Търново, 23.04, Общината, пл. "Майка България" №2
- Варна, 24.04, х-л "Черно море", бул. "Сливница" №33
- Бургас, 27.04, Културен дом на нефтохимика, пл. "Тройката" №1
- Стара Загора, 28.04, х-л "Верея", бул. "Цар Симеон Велики" №100
- Пловдив, 29.04, х-л "Санкт Петербург", бул. "България" №97

Лекциите са безплатни и се организират от Асоциацията на лекарите хомеопати в България с подкрепата на Немския хомеопатичен съюз. За повече информация: homeopathybulgaria.org

2 0
Харесва ли ви тази статия?
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay