14 февруари е най-любовният и най-алкохолният ден в годината. Милиони хора по света се втурват да показват и доказват нежните си чувства, други пък давят мъката с вино и демонстрират една друга любов – към напитката на боговете. Ние пък ви предлагаме да съчетаете двата празника с близалки във формата на сърце и с вкус на вино. Рецептата е интересна, а резултатът можете да видите в нашата галерия!
Необходими продукти:
1 1/2 чаени чаши (300 милилитра) сладко червено вино
150 милилитра захар
морска сол на върха на лъжица
12 пръчки за дръжки
Начин на приготвяне:
В подходящ съд изсипете червеното вино и поставете на тих огън. Оставете да ври, докато количеството намали до 1/3 от първоначалното. Процесът отнема около 20-25 минути. Преместете съда от котлона и оставете да изстине напълно.
В тиган сложете останалото вино, захарта и солта и разбърквайте внимателно, докато се получи плътна консистенция без бучици.
Върху фолио за готвене поставете пръчицата за основа на близалката, върху нея наложете сърцевидна форма за сладки и изсипете сиропа. Техниката е малко сложна, но работата ви изключително ще се улесни, ако дръжката е съвсем плоска. Оставете да се втвърди и продължете със следващата вкусотия.
Да ви е сладко, любовно и алкохолно!
33 | 1 |