Захаросани звездички

Сладки с мляко – идеалната зимна закуска

Захаросани звездички

Сутрин с аромат на сладки, канела и чаша топло мляко. Какъв по-добър и усмихнат старт за работния ден? Не забравяйте, че кулинарията може да бъде страхотна терапия. Събудете детето във вас, което обича да се цапа и твори. Развихрете се в кухнята и си организирайте своеобразен сладкарски маратон.

Експериментирайте със стари и нови рецепти и добавяйте каквото ви хрумне – стафиди, шоколадови пръчици, ароматни есенции. Купете си щури формички за сладки и спретнете цяла дружина мечоци, човеци, пеперуди, сърца, звезди и цветенца.

Нашето предложение, което си струва да пробвате е лесна рецепта за захаросани сладки звездички. Сервирайте ги за закуска или на следобеден чай с приятелки. Едно е сигурно – тези малки изкушения са не само приятна гледка за окото, но и дребно удоволствие, с което да поглезите заслужено сетивата си. Усещането е съвсем друго, когато след час, прекаран до печката срещу вас се появи поднос с разноцветни сладки.

Необходими продукти:
200 гр размекнато масло
1 ч.ч. захар
2 ½ ч.ч пресято брашно
2 яйца
1 ч.л. бакпулвер
2 ч.л. канела
1 ванилия
1 голяма щипка сол

Начин на приготвяне:
В купа смесете маслото със захарта и бъркайте, докато получите хомогенна смес. Добавете яйцата и ванилия и разбийте. Към сместа прибавете и пресятото брашно, бакпулвера и щипката сол. Разбъркайте отново. Полученото тесто оставете в хладилника поне за час.

Загрейте фурната до 180 градуса. Извадете охладеното тесто от хладилника. Разстелете го върху предварително посипана с брашно и захар равна повърхност. След това го разточете до делебина от един сантиметър. Използвайте формички за сладки и изрежете малки звездички. Поставете ги в тавичка, покрита с хартия за печене или намазана с масло. Оставете малко разстояние между отделните сладки. Печете в продължение на 6-8 минути.

Извадете тавата и оставете да се охлади напълно. Може да нанижете сладките внимателно върху дървени шишове и да ги украсете според личните си предпочитания и вкус. Поставете импровизирания "букет" от сладки в кокетна цветна вазичка.

И съвсем скоро от тази декорация ще остане само вазичката, гарантираме ви.

22 0
Харесва ли ви тази статия?
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.



3
Не е посочен 16.01.2012|14:19
Голяма играчка е да се направят такива звездички.
2
Не е посочен 16.01.2012|14:19
Винаги съм смятал, че производителите на супер сладки неща са работили тайно със зъболекарските кабинети :).
1
Не е посочен 16.01.2012|14:19
Готини са, но първо си прегледайте зъбите, преда да им посегнете :).
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay