5 вида менструални болки

Които може да издават сериозен проблем

5 вида менструални болки

Менструалните болки са ужасни, но обикновено не са нещо, за което трябва да се притесняваме. За съжаление обаче има случаи в които тези болки издават някакъв по-сериозен проблем. Ако имате по-различни болки от обикновено, по-силно или по-слабо течение или продължителност на цикъла, трябва да се консултирате с вашия лекар, защото това може да са симптоми на сериозно заболяване. Ето какво се опитват да ви кажат болките:

1. Агонизираща болка и силно течение

Може да имате миома на матката. Тези доброкачествени новообразования се намират върху маточната стена. Не е ясно каква е причината за появата им, но са често срещани при жените на 30-40 години. Силната болка, която изпитвате може да се дължи на възпаление или на факта, че това образование притиска самата матка. Ако имате тези симптоми посетете гинеколога си и той ще прецени как да действате от тук нататък. 

2. Слаба, постоянна болка

Може да имате тазова възпалителна болест(ТВБ) или сериозна инфекция на матката, маточните тръби, яйчниците и т.н. ТВБ най-често е причинена от нелекувана горонея или хламидия, тъй като и двете болести нямат симптоми. Тази болка е тъпа и постоянна. 

3. Остра болка от едната страна 

Киста на яйчника. Болката е много силна и остра. Нужно е незабавно да се консултирате с лекар, тъй като понякога болката е непоносима. Кистите може да доведат до загуба на функцията на яйчника. 

4. Болезнени крампи, които не се влияят от лекарства

Може да имате ендометриоза- състояние, при което маточната тъкан се разпространява към други органи, например яйчниците и маточните тръби, където тя се придържа.  С течение на времето, тази тъкан може да се развие в доброкачествени кисти. Друг симптом на това състояние е болезнен полов акт. 

5. Болки след поставяне на спирала

Ако имате болки след поставянето на спирала, не се притеснявайте. Често се получава, след като лекаря е поставил това устройство в матката ви.  Все пак не забравяйте да се консултирате с лекаря си и да му споделите оплакванията си. 

Станете част от Jenite.bg във Facebook!

1 1
Харесва ли ви тази статия?
КЛЮЧОВИ ДУМИ
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay