Американка яде камъни

Жената има хранително разстройство - болест на Пика

Докато повечето жени засищат нервния си глад с пасти и шоколади, американката Тереса Уайдънър от щата Вирджиния, САЩ, предпочита да хапва камъни, научаваме от Huffingtonpost.

45-годишната майка на две деца схрусква седмично около килограм и половина камъни. Към този момент Тереса приблизително е изконсумирала над 1360 килограма скални образувания.

Американката ходи на излети в природата и там си "бере" камъните, които след това разтрошава с чук. В разходките я придружава вторият ѝ съпруг, с когото са младоженци. Благодарение на обичта и вниманието, с което я обсипва, Тереса е намалила количеството на погълнатите камъни. Но все тя пак се чувства спокойна, когато знае, че си има запаси.

"Обичам мириса на земя на камъните. Предпочитам тези от варовик", споделя Тереса.

Ако се чудите как точно американката ги дъвче - тя използва зъбите от лявата част на ченето си. От камъните, обработени през годините, те са заякнали и безпроблемно ѝ служат.

Храненето с камъни не е просто странен навик, който Тереса си е изградила. Американката е диагностицирана с болест на Пика (Pica). Хранително разстройство е свързано с консумиране на нехранителни продукти. Почва, тебешир, стъкло, хартия, дърво, коса или вълна. Със същата диагноза е и англичанката Кери Требилкок, за която ви разказахме преди време. 21-годишното момиче се храни с домакински гъби и сапун.

Според лекарите заболяването най-често се дължи на липсата на желязо в организма, което води и до анемия. Необходимите на организма вещества се набавят по необичайни начини.

Заболяването е доста често срещано и при децата. Наблюдава се при 21% от малчуганите на възраст между 1 и 6 години. Вместо да строят пясъчни кули от пясък, децата предпочитат да го ядат.

8 2
Харесва ли ви тази статия?
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.



4
Не е посочен 13.07.2012|17:16
Всичко както и да е, но тя как е жива? Тези камъни не се усвояват от организма, освен това трябва да са направили досега червата й на дроб, освен ако те пък не са железни. Аз знам за случай на дете, което умря от консумацията на нехранителни неща. Тези не ги знам как живеят.
3
Не е посочен 13.07.2012|16:38
Не знаех че има такова заболяване. много неприятно да сложат такава диагноза , хубавото е че поне има как жената да си набавя онова което липсва на организма ѝ
2
Не е посочен 13.07.2012|16:36
Не виждаш ли че тя ги троши на прах и чак тогава ги консумира.
1
Не е посочен 13.07.2012|15:43
Много странно какви зъби трябва да имаш за да хрускаш камъни!
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay