Брадли Купър и Кейт Бланшет ни повеждат по "Улицата на кошмарите"

Брадли Купър и Кейт Бланшет ни повеждат по "Улицата на кошмарите"

От 21 януари само в киносалоните, Улицата на кошмарите ще ни отведе до един красив свят, носещ очарованието и тръпката от неизвестното, в чието сърце обаче дреме истинско отблъскващо чудовище – човекът. Майсторът на страховити приказни истории Гийермо дел Торо обръща гръб на фантастичното и свръхестественото, за да ни разкрие история за другата страна на мечтата за успех в живота – история за омраза, алчност, измама и предателство, и история за неспособността да  избягаме от истинската си същност.  

Улицата на кошмарите ще ни отведе до най-мрачните кътчета на човешката душа и съзнание, а наши основни спътници в това забележително пътешествие, носещо неповторимия творчески почерк на Дел Торо, ще бъдат номинираният за "Оскар" Брадли Купър и неотразимата носителка на "Оскар" Кейт Бланшет. Ексклузивен откъс от филма ни позволява да се запознаем с комплексните герои на двете звезди, както и да се потопим в атмосферата на изградения с много внимание и усет към детайла свят на Улицата на кошмарите, отдаващ почит към един от най-ярките и обичани жанрове в киното  – филм-ноар.

Улицата на кошмарите разказва за Стантън Карлайл (Брадли Купър) – бивш карнавален работник, който се превръща в една от топ атракциите на нощните клубове в големия град. Чрез различни трикове, които заимства от своята колежка Зийна (Тони Колет) и съпругът ѝ Питър (Дейвид Стратеърн), както и с помощта на приятелката си Моли (Руни Мара), Стантън създава впечатлението, че е могъщ медиум, способен да чете умовете на хората. Първоначално идеята е просто да впечатлява и забавлява тълпата, но стремежът към слава и богатство става причина представлението да се превърне в средство за финансови измами, чиято цел са по-заможните жители на града. Така Стантън попада в полезрението на брилянтната психиатърка д-р Лилит Ритър (Кейт Бланшет), която става съучастник в най-големия му и опасен удар до момента, чиято цел е безскрупулния индустриалец Езра Гриндел (Ричард Дженкинс). Това, което Стантън не осъзнава, е, че преминава невидима граница и че ядосаш ли определени хора, светът бързо се превръща в тясно и враждебно място, а цената, която трябва да се плати, е ужасяваща.

Режисьор на Улицата на кошмарите е Гийермо дел Торо (Хелбой, Лабиринтът на фавна, Формата на водата), който е и сценарист наравно с Ким Морган (The Forbidden Room) - двамата адаптират едноименния роман на Уилям Линдзи Грешам от 1946 година, който дебютира на родния пазар едновременно с премиерата на филма. В ролите влизат Брадли Купър, Кейт Бланшет, Руни Мара, Тони Колет, Уилям Дефо, Ричард Дженкинс, Рон Пърлман, Дейвид Стратеърн, Тим Блейк Нелсън, Клифтън Колинс мл., Мери Стийнбъргън, Холт МакКолъни и др.

Поемаме по Улицата на кошмарите от 21 януари, само в кината. 

 

 

Станете част от Jenite.bg във Facebook!

Последвайте Jenite.bg в Instagram!

0 0
Харесва ли ви тази статия?
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay