На път със самолет по време на бременност - част II

Летене със самолет по време на бременност - част II

На път със самолет по време на бременност - част II

Ако се чудите дали да предприемете малко романтично бягство с любимия преди да станете трима – не се чудете повече! Щом бременността не е рискова, няма защо да не отскочите за уикенда до някоя от страните ни съседки или да посетите роднините. За по-далечна дестинация, при която трябва да пътувате по въздух, първо се консултирайте с личния си гинеколог и имайте предвид следните неща:

Продължение от част I

 

Храната, която се сервира в самолетите е с високо съдържание на сол, а и нещата за хапване, които бихте могли да си купите от аерогарата, например, не са особено здравословни. Така че – вземете си плодове и някаква зърнена закуска. Ябълките и крушите са богати на фибри и ще решат проблемите ви със запека.


Въздухът в самолетите е доста сух затова постарайте се да пиете колкото се може повече течности. Щом сте решили да пътувате, допълнете с чаша – две нормалния прием на на течности за деня, който е от 6 до 8 чаши.

 

При бременност тялото се справя по-трудно с регулацията на температурата затова по-добре вземете както по-топли дрехи в багажа си, така и по-леки материи.

 

Не се притеснявайте да ходите честичко до тоалетната. Едва ли една бременна жена има нужда ние да й казваме колко често да се отбива до 00, но по време на път е нормално да се притеснявате малко повече за посещенията си до WC-то.

1 0
Харесва ли ви тази статия?
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay