Скокът с бънджи - да влееш адреналин в кръвта!

Моето приключение Под Стамболовия мост

Скокът с бънджи - да влееш адреналин в кръвта!

Има ли сред Вас екстремни личности, които се вдъхновяват от рискови неща? Ако обичате, приключенията, височините, ако кръвта ви се пали от опасности и имате смели сърца, значи сте от моята група. Може би сте пробвали да скачате с бънджи, или все още го обмисляте. Аз ще Ви разкажа за моето скачане и преживявания.

Беше ден след празника на град Велико Търново, 23 март. Традиционно на тази дата там се правят такива скокове. Бях си решила отдавна, че ще скоча. Случвало ли Ви се е толкова да искате да направите нещо, че докато не го осъществите, не можете да се успокоите и сякаш нещо вътрешно Ви измъчва. Краката Ви вече сами искат да Ви заведат на мястото, сякаш искат да кажат: "Какво чакаш, човече?" Сърцето, душата , тялото.. всичко в мен копнееше да се озове във въздуха, прикрепян само от въже. Звучи Ви лудо? Е, за мен това е животоспасяващо!

Оставаха броени часове, докато отида и осъществя мечтата си. Спомням си ясно този ден, а и едва ли някога съзнанието ми ще го изтрие. И не снимките ще ми помагат, не добрата ми памет, а това, че усещам досега емоцията!

И ето.. вече съм на моста.. поглеждам река Янтра, поглеждам паметника Асеневци, взирам се във величественото Търново и.. нямах нито миг колебание, че днес е денят и това е мястото за скок!

Имаше девойки, които пищяха, хвърляха ги насилствено (Спокойно, оживяха). Аз нямах време за това. За мен по-важна беше гледката и това, че ще най-накрая съм близо до целта си. 

Сложиха ми въжета, вързаха ме здраво (аз бях толкова нетърпелива, че вече бях готова да скоча и без). Дадоха ми инструкции, че трябва да държа ръцете си зад главата, а когато съм почти долу, да ги пусна. И ето.. вече съм горе... застаната гордо на моста.. едно, две..не, какво ти броене, направо скочих. Скочих с усмивка на лицето. Не викнах нито веднъж, емоцията беше много силна, но си позволих да я изживея само аз!

И така, долу съм.. сама съм.. не, не съм сама  - аз и Велико Търново сме! И наистина се убеждавам, че е велико! Пред мен се разкриват прелестни гледки, които нито една снимка не може да Ви покаже!

Летете, драги читатели! В мислите, в действията, в преносен и в истински смисъл! Бъдете освободени!

Станете част от Jenite.bg във Facebook!

1 0
Харесва ли ви тази статия?
КЛЮЧОВИ ДУМИ
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay