Вдъхновяващата история на кралица Летисия

Идвайки от обикновено семейство, превръщайки се в принцеса, историята на Летисия Ортис Рокасолано, настоящата кралица на Испания, е съвременна приказка като тези, за които четем в книгите. Историята на Рокасолано, в която тя преследва страстта си към журналистиката и случайно става кралица, доказва, че любовта действа по мистериозни начини.

Родена е в семейство от средната класа

Точно както в истинската история за Пепеляшка, животът на кралица Летисия нямал нищо общо с кралските особи – докато самата тя не станала такава. Летисия Ортис Рокасолано е родена на 15 септември 1972 г. в семейство на журналист и медицинска сестра, а дядо ѝ е работил като обикновен таксиметров шофьор в Мадрид. По-късно в живота си Рокасолано решава да следва стъпките на баща си и след като завършва гимназия, продължава обучението си по журналистика.

Тя става успешен журналист

Рокасолано има бакалавърска и магистърска степен в различни области на журналистиката. След обучението си тя работи в няколко големи медийни агенции в Испания и чужбина и успява да изгради доста успешна кариера, отразявайки най-известните световни събития.

Тя била омъжена преди да срещне принца на Испания

Преди да срещне Фелипе, принцът на Испания, Рокасолано е била омъжена за Алонсо Гереро Перес, писател и учител по литература в гимназията. Въпреки че бракът не продължил дълго и двамата се разделили само година по-късно, Рокасолано вдъхновила бившия си съпруг да напише книга El Amor de Penny Robinson (Любовта на Пени Робинсън). По-късно Перес признава, че въпреки че книгата се смята за измислица, тя се основава на тяхната история.

Начинът, по който тя и принцът се срещат, звучи като сюжет на филм

През 2002 г. Рокасолано все още работи в един от телевизионните канали в Испания и дори не можела да си представи как ще се промени животът ѝ. Междувременно принц Фелипе видял някои от нейните репортажи на екрана и се влюбил в нея. Слуховете гласят, че по-късно той помолил свой приятел журналист да ги запознае и така започнала приказната любовна история.

Те се сгодили през 2003 г. и се оженили през 2004 г. Принц Фелипе и Рокасолано се женят в Мадрид, а тя носи страхотна булчинска рокля от испански дизайнер.

Към днешна дата крал Фелипе VI и кралица Летисия са заедно от 18 години. Заедно са отгледали 2 дъщери, принцесите Леонор и София.

Има много причини да ѝ се възхищаваме, включително стила ѝ

Кралица Летисия, като първата "обикновена" кралица на Испания, има милиони фенове, които я обожават. Една от причините да бъде толкова обичана е чувството ѝ за стил. Кралица Летисия е известна с любовта си към достъпната мода. Тя често посещава събития, облечена в достъпни, но стилни тоалети.

Станете част от Jenite.bg във Facebook!

Последвайте Jenite.bg в Instagram!

0 0
Харесва ли ви тази статия?
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay