Вече е официално! Сексът е полезен за здравето

Сексът е полезен за здравето

Вече е официално! Сексът е полезен за здравето

Живеем във времена, в които темата за секса вече не е табу. Дискутираме го навсякъде и с всички. Виждаме го във филмите и рекламите, четем за него във вестници, списания, книги... Всички сме чували, че сексът е полезен за здравето. Но замисляли ли сте се как точно?

 

Сексът намалява нивата на стрес

При проучване в Шотландия е установено, че мъжете и жените, които водят редовен сексуален живот се справят със стреса по-добре от тези, които се въздържат. Редовният секс дори може да понижи високото кръвно, особено при жените.

 

Сексът подсилва имунната система

Доказано е, че сексът веднъж или два пъти седмично повишава нивата на имуноглобулин А. По този начин организмът е по-добре защитен от настинки и други инфекции. Изводът е, че тези които правят редовен секс боледуват по-малко от тези, които не отделят време за ласки.

 

Сексът може да замести фитнеса

30 минутен секс изгаря около 85 калории. Това може да ви изглежда малко, но всъщност помислете, че например 85 умножено по 20 е 1700. А какъв по-приятен начин да изгорите онези 1 или 2 килограма, които от край време ви дразнят.

 

Сексът е полезен за сърцето

Един от популярните митове за секса е, че може да причини удар на по-възрастните хора. Това дори не е близо до истината. Всъщност беше доказано, че сексът веднъж или два пъти седмично намалява риска от сърдечен удар.

 

Сексът повдига самочувствието

Според проучване на Университета в Тексас това е една от основните причини хората да правят секс. Тези, които вече имат високо самочувствие продължават да правят секс, защото по този начин поддържат егото си.

 

Сексът повишава нуждата от интимност

Окситоцинът е хормонът, който кара хората да се нуждаят от близост. Дори невинна прегръдка от любимия човек повишава нивото на окситоцин в организма. Съответно колкото повече секс правите с половинката си, толкова повече ще се сближавате.

 

Сексът действа като болкоуспокояващо

Заради високото ниво на окситоцин в организма се повишава и нивото на ендорфините. Главоболието, артритните болки и други намаляват след секс. Различни проучвания доказват, че с повишаването на нивата на окситоцин и ендорфини се повишава и прага на болка.

 

Сексът подсилва мускулите около таза...

...което пък води до по-голямо сексуално удоволствие за дамите.

 

Сексът подобрява съня

Причината отново е окситоцинът. Когато този хормон се отдели при оргазъм, се увеличава чувството за сънливост. Както знаете сънят е полезен за тялото, защото контролира кръвното налягане, теглото и по още ред причини.

 

Остава само да ви пожелаем безкрайно приятни.... и полезни моменти с любимия човек.

1 0
Харесва ли ви тази статия?
КЛЮЧОВИ ДУМИ
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay