Вещите, за които не подозирате, че могат да бъдат прани в пералня

Ето колко много пране на ръка можете да си спестите

Вещите, за които не подозирате, че могат да бъдат прани в пералня

Вашият верен помощник - пералнята, може да почиства не само дрехи. Оказва се, че в нея може да изперете и куп други неща.

Зарежете търкането на ръка и губенето на време. Ето някои вещи, които можете да сложите директно в пералнята, а тя ще свърши останалото вместо вас.

1. Раници и сакове
Всички чанти, които са направени от плат могат да се сложат в пералнята и ще се изперат без проблем. Единственото, което трябва да предвидите, е малко повече време за сушене, защото раниците съхнат по-бавно.

2. Килимче за йога
Ужасно е, когато килимчето ви за упражнения се зацапа. Повечето имат етикет, който показва, че могат да се перат в пералня. Пуснете го на програма за по-деликатно пране, за да не се повреди.

Вещите, за които не подозирате, че могат да бъдат прани в пералня

3. Завеси за бяна
Недейте да изхвърляте веднага завесата ви за баня, когато се захаби. Можете да я изперете в пералнята със студена вода и така ще я освежите моментално.

4. Постелки с гумен гръб и стелки за кола
Тези постелки за развъдници за всякакви микроби, но не бързайте да ги изхвърляте. Преди да ги сложите в пералнята, можете да ги почистите с прахосмукачка, за да премахнете по-големите замърсявания. След това ще са като чисто нови.

5. Плюшени играчки и кукли
Любимите играчки на децата се цапат много бързо, а плюшените животинки се пълнят с прах и микроби. Можете да ги изперете в пералнята, но преди това ги огледайте добре за дупки, за да не стане някой гаф. Ако все пак се притеснявате, може да сложите играчката в калъфка от възглавница или торба от плат.

Вещите, за които не подозирате, че могат да бъдат прани в пералня

6. Завеси
Кога за последно погледнахте завесите си от близо? Те се цапат изключително много, без да забелязвате. Спокойно можете да ги сложите в пералнята, освен ако не са от изключително деликатна материя.

7. Леглото на домашния любимец
То може да бъде по-космато от животното и да мирише точно като него. Първо го изнесете навън и го изтупайте добре, а след това го сложете право в пералнята. Любимецът ви ще ви бъде благодарен.

8. Възглавници
Повечето възглавници могат да се перат в пералня, но  погледнете етикета преди това. Всички перем калъфките, но по-рядко се сещаме за самата възглавница, а в нея също се събират доста микроби.

9. Обувки
Мръсните и "добре” ароматизирани кецове и спортни обувки могат да се перат в пералня без проблем. Повечето уреди дори имат специална програма за пране на обувки. Махнете връзките им и ги изперете със студена вода. След това ги оставете да изсъхнат сами, за да не се смалят.

Вещите, за които не подозирате, че могат да бъдат прани в пералня

10. Шапки с козирка
Носим такава шапка, когато е топло, а когато е топло, обикновено се потим. Ако погледнете шапката отвътре ще видите следите от пот. Можете да я изперете само със студена вода ако цветовете й са по-ярки. Докато се суши, можете да сложите нещо в нея, за да не загуби формата си.

Ако статията ви е харесала, станете част от страницата на Jenite.bg във Facebook!

9 4
Харесва ли ви тази статия?
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay