Пловдив в 89 произведения на изкуството

Моят Пловдив

Моят Пловдив е туристически, нощен, павиран. Оцветен от магазини, музеи, галерии и криволичещи улички. С голям избор от книги "втора употреба" и с дъх на история, примесен с лек местен патриотизъм.

 

Какъв ли пък е Пловдив през погледа на 57 от членовете на Дружеството на пловдивските художници? Имаме шанса да разберем това, ако посетим изложбата "Моят Пловдив" на втория етаж на мол "Галерия", в който и да е от дните до 28 февруари. Там ни очакват 89 творби - живопис, графика, камък, дърво, бронз, текстил и инсталации, които показват индивидуалния поглед на всеки от пловдивските творци към родния им град.

 

"Всички хора трябва да видят тази изложба, за да разберат как хората на духа изразяват своята почит към града на духа. ", призова при откриването Вихра Григорова, член на УС на дружеството на художниците.

"40 столетия ни гледат, с тези думи Наполеон се обръща към войниците си пред пирамидите в Египет. В Пловдив ни гледат повече от 60 столетия тази вечер. Да отпием глътка вино и да се потопим в цветната и топла феерия от живописни платна и скулптури, отразяващи магията на хилядолетния град", прикани тя присъстващите почитатели на изкуството, а също и бъдещите посетители на тематичната експозиция.  


0 0
Харесва ли ви тази статия?
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay