Слънце, музика, дизайн - една обещаваща събота

Вдишваме дизайн!

Може би не сте виждали софийската улица "Шишман" такава. Весели и остроумни рисунки ще красят градското пространство, а повече от 20 културни мероприятия ще се случват цял ден на 18 юни. Всичко това по екоинициативата на Столична община, за да се превърне "София диша: дизайн" в едно прекрасно събитие.

 

Улица "Шишман" ще бъде затворена за автомобили, приканвайки ни да се разходим по цялото ѝ протежение с пълна наслада. От ул. "Граф Игнатиев" до "Опашката на Коня" ще се удивим на най-различни дизайн инициативи - изложби, детски работилници и игри, лекции, прожекции и какво ли още не. Официалният старт на "вдишването" е в 12ч., а списък с всички участници и акции за деня можем да видим във Facebook страницата на събитието.

 

 

За онези, които обичат игрите, на разположение ще са три джаги и една маса за тенис. На бързи, смели, сръчни пък можем да се правим на ул. "Хаджи Димитър", където ни очаква работилницата с оригами. Поглед в миналото можем да хвърлим между ул. "Аксаков" и ул. "Славянска" от 16 ч., където ще има работилница със стари софийски винилови плакати. При "Майстора и Маргарита" препоръчваме спирка на господата. Там ще се преподават уроци на тема как се прави дизайн на букети, а от магазин "Слънчоглед" ще предлагат своята помощ на ентусиастите.

 

Нека закрием седмицата на Sofia Design Week подобаващо - вдишвайки огромни дози дизайн!

 

0 0
Харесва ли ви тази статия?
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay