Сега е ред на жените, които не се притесняват от думата "вагина"

Вдъхновение от "Монолози за вагината"

Сега е ред на жените, които не се притесняват от думата "вагина"

Живописната изложба "Сега е ред на жените" на Дия Николова е вдъхновена и възникнала поради текста на Ева Енслер "Монолози за вагината". Платната са 12, а за заглавие на всяко едно от тях са избрани отделни изречения от книгата. Картините ще бъдат наредени в сравнително новото софийско арт заведение "Генералът раздава шоколад", където ще се раздава щедро и естетика.

 

Официалното откриване на експозицията ще бъде на 17 февруари от 19.30 ч. със специален гост и участник - Касиел Ноа Ашер, която е автор на моноспектакъла по Ева Енслър "Доброто тяло".  В оригинал "Монолози за вагината" e театрална пиеса, придобила популярност в цял свят, преведена на 45 езика и играна в 119 страни. В България бе поставена в Театър 199. По пиесата е сниман и филм от HBO, където монолозите играе самата Ева Енслър, но участват и други жени, основно под формата на интервюта.

 

Ако сте гледали постановката или пък сте прочели книгата "Монолози за вагината", то навярно знаете, че тя е за жените, които се срамуват да казват думата 'вагина'. Благодарение на авторката тази тема вече не е табу за онези, които са се осмелили да посетят представленията й. В тях монолозите всъщност са базирани върху близо 200 разказа, които Енслър съставя след разговори с най-различни жени. 

 

Предстои да разберем точно по какъв начин са развълнували 25-годишната художничка Дия Николова, която може би помните от шоуто Биг Брадър. Иначе тя е завършила Националната Художествена Академия със специалност "Пространствен Дизайн". Едва на 16 години прави първата си самостоятелна изложба и от тогава участва в много обществени изяви, свързани с изкуството и дизайна като от пет години се занимава активно с интериорен дизайн на апартаменти, заведения и магазини.

 

Кафе-галерия "Генералът раздава шоколад" се намира в София на ул."Ами Буе" №17.

 

 

 

0 0
Харесва ли ви тази статия?
КЛЮЧОВИ ДУМИ
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay