Словото зове

София продължава да диша през август

Словото зове

Има голяма вероятност вече да сте се върнали от отпуската си, а следващата ви по-дълга почивка да е свързана с елха и подаръци. Ако това е така, ви предлагаме да се откъснете още малко от ежедневието, като посетите ул. "Иван Шишман” утре, 21 август.

 

Улицата е затворена за автомобили през целия август, а тази неделя е трета поред, в която се случва нещо интересно в софийския център. Този път "София диша” ще се премести по-близо до НДК, тъй като активностите досега може и да са поизморили гостоприемния Шишман. Утре фестивалът ще се проведе на ул. "Ангел Кънчев”, която също все едно е създадена за културни мероприятия. В отсечката между ул. "Парчевив” и "Солунска” ще бъде изградена театрална сцена, а акцентът през целия ден ще пада върху театъра и литературата.

 

"Словото зове” всъщност ни подсказва твърде много. Неделният следобед ще предложи на посетителите тематични литературни четения на популярни автори, а всеки от присъстващите ще може да сподели мнението и предпочитанията си. На улицата ще има и безплатни театрални постановки, както и фотографска изложба с акценти от театралната и литературна тематика. Музикалният фон също не е пренебрегнат, тъй като няколко млади групи ще вземат участие със своите джаз изпълнения. На нас това ни звучи като изключително приятен културен следобед, в който е забравим градското си местоположение поне за няколко часа.

 

Словото ви зове на 21 август, ул. "Ангел Кънчев” в отсечката между ул. "Парчевич” и "Солунска” от 16:00.

1 0
Харесва ли ви тази статия?
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay