Фей Дънауей краси постера на фестивала в Кан

Фей Дънауей е лице на фестивала в Кан

Фей Дънауей краси постера на фестивала в Кан

Снимка на Фей Дънауей от филма "Puzzle of a Downfall Child" от 1970 г. е използвана за официалния постер на предстоящия филмов фестивал в Кан, представен в понеделник, съобщи сайтът Digital Spy.  

 

В рамките на фестивала, който ще се проведе от 11 до 22 май, ще бъде показана реставрирана версия на филма, а самата Дънауей ще бъде специален гост. "Puzzle of a Downfall Child" е възстановен от Universal Pictures и скоро ще бъде разпространен във Франция.

 

"Тя е модел на съвършенство и вечна елегантност - въплъщение на екранната мечта, която фестивалът в Кан иска да запази", коментираха организаторите не фестивала.

 

Легендарният режисьор Джери Шацбърг, който беше председател на журито на 8-ия София Филм Фест през 2004 г., е авторът на снимката.

 

Шацбърг е едно от ключовите имена в американското независимо кино от 60-те и 70-те години. Навлиза в киното като известен моден фотограф, снимал знаменитости като Боб Дилън, Милош Форман, Джими Хендрикс, Клаудия Кардинале, Фей Дънауей и др. 

 

Очаква се Фей Дънауей и Джери Шацбърг да присъстват на премиерата на филма в рамките на фестивала. Гостуването на Шацбърг допълва компанията нюйоркчани, сред които Уди Алън и Робърт де Ниро, който тази година е председател на журито.

0 0
Харесва ли ви тази статия?
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay