Гриловано авокадо, пълнено с нахут и тахан

Гриловано авокадо, пълнено с нахут и тахан

Авокадото на скара е пълно съв свежа смес от краставица, домат и хрупкав нахут на скара! А поръсеният отгоре тахан прави тази лесна, здравословна и вегетарианска вечеря много вкусна!

Необходими продукти:

1 консерва нахут

1/2 ч. л. червен пипер

сол

черен пипер

2 броя авокадо

половин краставица, нарязана на кубчета

1/2 чаша чери домати, нарязани на 4

1 1/2 с. л. лимонов сок

2 с. л. тахан

малко кориандър

Начин на приготвяне:

Загрейте скарата.

Поставете изцедения нахут върху кухненска хартия и го подсушете добре. Преместете нахута в купа, добавете малко мазнина, червения пипер и подправете със сол и черен пипер. Разбъркайте.

Наредете нахута в тава с много тънко дъно или някакво парче ламарина и го сложете върху скарата. Оставете да се готви около 10 минути. Добавете още малко мазнина, разбъркайте го отново и гответе още 10 минути. След това го махнете от скарата и оставете да се охлади.

Разрежете авокадото на половина и махнете костилките. Издълбайте центъра на авокадото, така че да се получи голяма дупка. Намажете го леко с мазнина, поръсете със сол и пипер и го сложете на скарата, с месестата част надолу. Печете около 5 минути.

Комбинирайте краставицата, доматите и лимоновия сок в малка купичка. Добавете малко сол и черен пипер и разбъркайте.

Разпределете тази смес в 4-те половинки авокадо, добавете по 1 лъжица нахут и по 1/2 л. тахан.

Поръсете с кориандър и сервирайте.

Добър апетит!

Станете част от Jenite.bg във Facebook!

0 0
Харесва ли ви тази статия?
КЛЮЧОВИ ДУМИ
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay