5 грешки, които допускате при поставянето на изкуствени мигли

Дългите и гъсти мигли са мечтата на всяка жена

5 грешки, които допускате при поставянето на изкуствени мигли

Всеки грим изглежда много по-добре с изкуствени мигли. Не ме разбирайте погрешно, има жени, които имат перфектни мигли по рождение, но изкуствените придават съвсем друг вид и поглед. Повечето жени не могат да поставят добре изкуствените си мигли. Лепилото се размазва, миглите се държат на косъм, оказвате се по средата на парти с мигли само на едното око и т.н. Има много подобни неприятни ситуации, в които може да попадне една жена с изкуствени мигли. Ето какви грешки допускате и как да поставяте миглите по правилния начин:

  1. Купувате си неподходящи мигли

    Марката не е от значение, стила е. Има супер евтини мигли, които изглеждат много добре и такива, които струват цяло състояние, но просто не стават. В магазините има хиляди видове мигли и изборът може да бъде много труден. Не се изкушавайте от огромните мигли. Те не отиват на всеки и не са подходящи за всеки грим или случай. Започнете с нещо по-скромно. Ако ще си слагате мигли за пръв път, добре е да купите няколко комплекта, които са по-евтини и са с различни дължини, за да разберете кои са най-подходящи за вас. Изберете мигли на снопчета. Те се поставят по-лесно и изглеждат по-естествено.

  2. Използвате лепилото от комплекта с мигли

    Когато отворите кутийката, вътре ще откриете шишенце с лепило. Изхвърлете го в боклука. При покупката на миглите ще трябва да купите и лепило. То може да бъде бяло, сиво, черно или прозрачно. Всички са хубави, но аз предпочитам бялото. Вижда се лесно, докато се поставят миглите и изсъхва бързо. Специалното лепило гарантира, че миглите няма да паднат, да се отлепят или лепилото да се разтече в окото ви. Тези, които вървят заедно с миглите просто не стават.

  3. Лепилото е студено и тънко

    Първото нещо, което трябва да направите, преди да започнете поставянето на миглите, е да отворите лепилото и да нанесете от него върху задната част на миглите. След като сте го нанесли, оставете за 1 минута да засъхне. Чак след това прикрепете миглите към клепача си. Лепилото трябва да се стопли и съвсем леко да се втвърди. Така се работи по-лесно с него и се прикрепява по-лесно за окото.

  4. Слагате лепило директно от шишенцето върху вашите мигли

    Не правете това! Вземете клечка за уши, потопете я в лепилото и с нея нанесете върху миглите. Така няма да сложите повече количество от нужното и да се разтече. Ако нанесете лепилото направо от тубичката, със сигурност ще сложите повече от нужното и миглите ще се пързалят, докато залепнат.

  5. Използвате пръстите си

    Ако сте експерт, може да използвате пръстите си. Но вие вероятно не сте, затова не го правете. Вместо това, използвайте пинсети. Пинсетите ще ви помогнат да извадите миглите от кутията, без да ги повредите и след това ще ги поставите възможно най-близо до вашите естествени мигли. С пръсти едва ли ще успеете да постигнете тази прецизност.

    С тези 5 правила ще се научите да поставяте миглите си перфектно. Чудите се дали трябва да слагате спирала на изкуствените мигли и дали първо да направите грима и след това да ги залепите или обратното. Гримирането е изкуство. Няма правила. Изпробвайте всичко и изберете любимия си метод.

    Станете част от Jenite.bg във Facebook!   

2 0
Харесва ли ви тази статия?
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay