5 тенденции в грима за есен 2023

Докато през лятото залагахме на по-натурални визии и малко повече розово в стил Барби, то през есента можем да си позволим малко повече блясък. Температурите падат, което означава, че гримът вече няма да се стича по лицето ви, така че сега идва моментът да експериментирате.

Време е за драматични и дръзки визии! Днес ви показваме 5 тенденции, които ще бъдат актуални тази есен!

Очи "Тъмна аура"

"Ноктите Aura бяха летен хит ", казва гримьорката Жанин Лобел, цитирана от Nylon. Така че тази есен тя очаква да види тенденцията да си проправи път при очите. По-конкретно, тя очаква тъмни цветов като комбинации от сребристо към черно или дори от тъмносиньо до ярко синьо. Техниката е изненадващо проста: използвайте по-тъмен блестящ нюанс по целия клепач до гънката, създавайки форма към слепоочията и върху долната линия на миглите, след това нанесете по-ярък блестящ нюанс в центъра на клепача, за да създадете ефекта на аурата.

Кървавочервени устни

Оливия Родриго ни показа, че официално е в своята "вампирска" ера, което означава, че всички останали скоро ще последват примера ѝ. Приберете летните коралово червени червила и преминете към предпочитания от есента тъмночервен нюанс и отприщете вътрешната си дързост.

Хибрид между грижа за кожата и грим

"Тенденция, която става силна и смятам, че ще продължи да доминира през есента на 2023 г., е включването на грижа за кожата в типичните продукти за грим", прогнозира гримьорът Винсънт Окендо пред Nylon. Той препоръчва коректори, съдържащи озаряващи съставки като серуми, които помагат да се прикрият тъмните кръгове. Най-добрият начин да се възползвате от предимствата на тези видове продукти е да изберете тези, които покриват най-голяма повърхност - опитайте фон дьо тени, праймъри и коректори.

Розов руж в стил Барби

"Истерията около Барби все още е налице, така че очаквайте розовото да остане доминиращ нюанс", казва Лобел. Ярко розовият руж ще бъде навсякъде, но можете да го адаптирате към собствения си тон на кожата и предпочитаното ниво на интензивност. Нанасянето на ярък руж върху скулите и слепоочията ще ви достави драмата, която жадувате. За по-естествена визия можете да пробвате кремообразен руж.

Паякообразни мигли

Най-новите спирали на пазара са предназначени да придадат на вашите мигли повече обем от всякога. Формулите за удължаване с естествен ефект вече са на пазара и са налице по-плътни, по-смели и дори паякообразни мигли. 

0 0
Харесва ли ви тази статия?
КЛЮЧОВИ ДУМИ
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay