6 съвета за подчертан поглед и неустоимо извити мигли

Ето как да направите миглите си по-изразителни

6 съвета за подчертан поглед и неустоимо извити мигли

Трудно е да постигнете изящни мигли като от реклама, но не е невъзможно да направите максималното с това, което ви е дадено от природата. Най-добрият приятел на вашите мигли трябва да стане извивачката.

Този малък уред, който често плаши мъжете, защото има вид на малка гилотинка, е средството, което ще преобрази погледа ви.

Подбрали сме няколко съвета, които ще ви помогнат да използвате извивачката правилно, безопасно и ефективно.

1. Изчакайте останалия грим да изсъхне
Извивайте миглите си последно, след като сте приключили с останалата част от грима и всичко е изсъхнало. Трябва да сте сигурни, че гримът ще остане на мястото си.

Тогава вземете извивачката и я задръжте максимално близо до корените на миглите за около пет секунди. Ако искате още по-голям обем, то може да повторите упражнението още веднъж или два пъти.

2. Нагласете ъгъла на извивачката
Трябва да държите извивачка винаги паралелно на миглите си. Важно е да я ползвате само в хоризонтално положение. Можете да извъртате леко ъгъла, под който извивате миглите, за да им придадете повече драматичност.

6 съвета за подчертан поглед и неустоимо извити мигли

3. Затоплете извивачката със сешоар
Ако искате извивачката ви да има способностите на преса или маша, то трябва да я загреете съвсем леко на топлата въздушна струя от сешоара. Така извивката на миглите ви ще се задържи за по-дълго време. Внимавайте да не загреете уреда прекалено много.

4. Дръжте очите си отворени
Инстинктите ви ви казват да затворите очи, докато има нещо, което е толкова близо до тях, но хубавият ефект се постига, когато извивате миглите си с отворени очи. По този начин извивачката ще достигне възможно най-близо до основата на миглите.

5. Използвайте лъжица вместо извивачка
Ако нямате извивачка под ръка, вземете лъжица от кухнята и я измийте добре, преди да я използвате. Допрете върха на лъжицата до началото на клепача и основата на миглите и с помощта на палеца си започнете да натискате миглите си нагоре към средата на лъжицата.

6. Използвайте топлината на ръцете си
Може да постигнете желания ефект и само с помощта на пръстите си. Загрейте ръцете си като разтъркате длани а след това започнете да извивате миглите си нагоре с помощта на пръстите си. След няколко секунди ще постигнете желаната извивка.

За още съвети за красота, станете част от страницата на Jenite.bg във Facebook!

1 0
Харесва ли ви тази статия?
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay