Защо жените отварят устата си, когато си слагат спирала на очите?

Защо жените отварят устата си, когато си слагат спирала на очите?

Ако си направите експеримент да гледате как жените се гримират, ще установите, че 9 от 10 жени отварят устата си, когато си слагат спирала на очите. Това е много интересно явление и вероятно се питате защо е така. Бланка Коб, експерт по езика на тялото, обяснява причината:

Феноменът с отварянето на устата е подсъзнателно действие. Всъщност, никой не осъзнава, че го прави. И макар че може да изглежда супер странно, то всъщност има цел. На всяка жена се е случвало да изцапа клепача си със спирала и всички знаем, че това не е резултатът, който търсим. За да избягваме тези неприятни ситуации, се стараем да държим очите си максимално отворени. Два различни нерва отговарят за отварянето и затварянето на устата и на клепачите, но се намират съвсем близо един до друг. Основната теория за причината, поради която устата ви се отваря, когато си слагате спирала, е, че тези два нерва са кръстосани. 

Ако веднъж сте се научили да нанасяте спирала по този начин, ще ви бъде изключително трудно да я нанасяте, ако устата ви е затворена. 

Станете част от Jenite.bg във Facebook!

0 1
Харесва ли ви тази статия?
КЛЮЧОВИ ДУМИ
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay