Как да постигнем перфектната очна линия, според формата на очите?

Как да постигнем перфектната очна линия, според формата на очите?

За много от нас е истинско предизвикателство да овладеем перфектната очна линия. Много от нас не осъзнават, че са да се превърнем в майсторки на подчертаването на очите, първо трябва да установим каква е нашата форма.

Забелязали ли сте как определена визия подхожда перфектно на ваша прителка, но при опита си да я повторите, става ясно, че не е подходяща за вас. Това е така, защото формите на очите ни са различни.

Вероятно едно от любимите ни неща, свързани с очната линия е, че ни дава  безкрайни възможности да се развихрим. Въпреки това, има един класически стил, към който винаги се връщаме и това е секси и грабващото котешко око! Ето как да го постигнем според формата на очите си:

Бадемова форма

Как да постигнем перфектната очна линия, според формата на очите?

Тук очите са почти симетрични, но могат да имат леко повдигнат външен ъгъл на горния или долния клепач. Тази форма на очите позволява да се развихрите, тъй като ѝ подхождат повее варианти. За класическо котешко око започнете с очертаване на тънка линия във вътрешния ъгъл на горния клепач и увеличете дебелината, докато стигнете до външния ъгъл. Това ще подчертае естественото повдигане на окото ви, така че не се страхувайте да разширите линията във външния ъгъл още малко за по-драматичен вид.

Обла форма

Как да постигнем перфектната очна линия, според формата на очите?

Кръглите очи обикновено са големи и поразителни! Това е така, защото дължината и ширината са равни, а бялата част на окото често изпъква. За да подчертаете тази форма е необходимо да изрисувате по-къса линия. Започнете я на 1/3 от външния ъгъл, чрез хоризонтално движение. За допълнителна драма използвайте тъмни сенки за очи, за да подчертаете долните мигли, съединявайки я с горната линия. добра идея е и добавянето на допълнителни детайли във вътрешния ъгъл.

"Качулати" очи

Как да постигнем перфектната очна линия, според формата на очите?

Формата печели наименованието си поради визуалната "качулка", която се създава върху окото чрез костта на веждата (а понякога и малко допълнителна кожа). Постигането на добър ефект в този случай е доста трудно, тъй като "качулката" при всеки е различна и може да се сгъва на различни места. Ако тя е по-голяма, видът на очната линия се променя при отворено и затворено око. Ключът е да се съсредоточите върху външния ъгъл и да нанесете много тънка линия над миглите си.

Запомнете, че не е нужно да очертавате цялото око. Най-добре е да започнете линията близо до външния му ъгъл. При долните мъгли важи същото правило. Дръжте огледалото изправено, защото, ако го държите отдолу, формата на линията ще се изкриви, когато погледнете нагоре.

Вдлъбната форма

Как да постигнем перфектната очна линия, според формата на очите?

Вдлъбнатите очи се характеризират с изпъкнала кост, а сами те са разполоени малко по-назад в черепа ви. не издължавайте линията си прекалено нагоре, защото ще се докосне до естествената ви гънка. Начертайте тънка линия по миглите, издърпвайки я навън. 

Станете част от Jenite.bg във Facebook!

Последвайте Jenite.bg в Instagram!

 

0 0
Харесва ли ви тази статия?
КЛЮЧОВИ ДУМИ
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay