Да започнем Новата година на чисто! 7 неща, от които всички трябва да се отървем

Да започнем Новата година на чисто! 7 неща, от които всички трябва да се отървем

Тъй като Новата година е почти тук, сега е моментът да се отървем от всичко ненужно в живота си и да започнем на чисто. Сега е моментът да изплатим дълг, да завършим всички важни задачи и най-важното- да изхвърлим всички боклуци! 

Всички имаме ненужни неща в домовете си. Тези неща не само претупват шкафовете ни, но и целия ни живот. 

Ето 7 неща, от които е добре всички да се отървем, преди започването на Новата година, за да започнем на чисто:

1. Излишни документи и хартия 

Повечето хора имат лошия навик да прибират всички разписки, фактури, сметки и т.н. в някакъв шкаф, папка или класьор и никога да не ги разчистват. 

Сега е идеалният момент да разчистите вашето такова местенце, пълно с ненужна хартия. Прегледайте всичко, отделете важните документи, които наистина са ви необходими и изхвърлете всички касови бележки, изтекли гаранционни карти на уреди, ръководства за употреба, рекламни книжки и списания и т.н. Създайте си навик да преглеждате тези неща например веднъж в месеца и да изхвърляте тези, които не са ви нужни, така няма да се натрупват. 

2. Продукти с изтекъл срок на годност

Кухенските шкафове са още едно място, на което има много ненужни неща- пакетче с подправка, отворено преди месеци, кутия зърнена закуска с изтекъл срок на годност и т.н. И това не се отнася само за хранителните продукти- често имаме лекарства и козметични продукти с изтекъл срок на годност в дома си. Няма как да помним до кога са  годни всички продукти в дома ни, затова е добре например веднъж месечно да преглеждате шкафовете си и да изхвърляте старите неща. 

3. Счупени или повредени неща 

Много хора се привързват към вещите си и отказват да се разделят с тях, дори когато се счупят или повредят. Но това е много вредно мислене. Колкото и скъпа да ни е дадена вещ, по-добре е да се разделим с нея, за да освободим място за нови, хубави неща. Разбира се, има и неща, които могат да бъдат поправени, но си поставяйте крайни срокове. Например, ако се повреди кухненски уред, поставете си срок 1 месец, за да го поправите. 

4. Нежелани подаръци 

Вероятно всеки от нас има в дома си вещи, които е получил като подарък, но не са по вкуса му или не му стават или просто не желае да ползва. Отървете се от тях! Няма никаква полза от такива вещи, а обикновено те са чисто нови. Можете да ги дарите, да ги продадете на благотворителен търг или базар и тогава вече ще има смисъл от тях. 

5. Вещи, запазени за специален повод в бъдещето

Много жени си пазят по едни дънки, които са супер тесни и вероятно никога повече няма да им станат. Или супер официална рокля, за която чакаме да има подходящ повод. Отървете се от тези неща. Човек има нужда само от нещата, които наистина ползва. Когато дойде подходящ повод, ще си купите нова рокля...

6. Неща, свързани със спомени

Отново ВСИЧКИ имаме вкъщи магнити и сувенири от различни места. Но тези предмети не пазят спомените- спомените са в нашето съзнание и в нещата, които сме научили от това пътуване. По-добре е да научите рецепта за традиционно ястие или да участвате в традиционен фестивал, когато отидете някъде- това са спомените, а не магнита на хладилника... 

7. Неща, които "може да потрябват някой ден"

Хората от по-възрастното поколение са склонни да пазят какви ли не неща, защото "може да потрябват някой ден". Не ги виним, те са израснали във време, в което по магазините не е имало нищо е трябвало да се справят с подръчни материали. Но на днешно време е нелепо да се пазят такива неща, тъй като има изобилие от всичко и то на достъпни цени. Не пазете нищо с идеята, че може да ви потрябва. НЯМА да ви потрябва....

Станете част от Jenite.bg във Facebook!

Последвайте Jenite.bg в Instagram!

0 1
Харесва ли ви тази статия?
КЛЮЧОВИ ДУМИ
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay