Дамски неща, които първоначално са били предназначени за мъже

Дамски неща, които първоначално са били предназначени за мъже

Може би няма да повярвате, но бельото тип прашка е било създадено за мъжете. Но не, за да ги впечатляваме с него, а за да бъде използвано от самите тях. Можете ли да си представите? Истината е, че съществуват много дамски аксесоари и други продукти, чието първоначално предназначение е било да служат на мъжкия пол. Днес ще ви разкажем кои са те:

Еднократни (дамски) превръзки

Менструалните превръзки за еднократна употреба са създадени от Бенджамин Франклин. Основната им цел била спират кървенето на ранените войници, а по-късно медицинските сестри започнали да ги използват като менструални превръзки, тъй като били абсорбиращи и лесни за използване.

Обувки на висок ток

Историята на високите токчета може да се проследи до Персия и петнадесети век. Всъщност войниците ги носели, за да подсигурят краката си. По-късно персийските мигранти пренесли високите токчета в Европа, а аристократите от мъжки пол ги носели като модерен начин да изглеждат по-високи. Само си представете гледката...

Изрязани топове

Crop tops са много популярна дреха сред жените в днешно време. Въпреки това, те първоначално са били част от мъжката мода години преди жените да започнат да ги носят. Културистите отрязвали долната част на блузите си, за да надхитрят правилата за фитнес, тъй като не им било позволено да тренират без дрехи.

Прашки

В старите времена прашките са били носени от нашите предци от мъжки пол. По-късно, в началото на деветнадесети век те започнали да се използват в някои африкански племена.

Дамска чанта

Първоначалната ѝ цел била да служи като малка чанта за пари. Такива чанти били популярни сред мъжете поради тяхната функционалност. С течение на времето жените започнали да ги все повече и това се превърнало в мода.

Чорапогащи

Първоначално чорапогащите и чорапите са били носени от мъжете в Европа по време на езда.

Магазините Victoria's Secret

Мъж на име Реймънд се чувствал много неудобно, докато купувал бельо за жена си. Това преживяване го вдъхновило да създаде място, където мъжете да се чувстват спокойни, докато пазаруват дамско бельо.

Станете част от Jenite.bg във Facebook!

Последвайте Jenite.bg в Instagram!

0 0
Харесва ли ви тази статия?
КЛЮЧОВИ ДУМИ
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay