Двойките, които харчат по-малко пари за сватбата си, остават заедно по-дълго

Според проучване

Двойките, които харчат по-малко пари за сватбата си, остават заедно по-дълго

Обикновено хората мислят по следния начин "Сватбата е веднъж в живота" и този начин на мислене се отразява много на бюджета за сватбата. Мечтаната рокля или мечтаният пръстен обикновено биват купувани, без значение, че са много извън бюджета, защото това са спомени за цял живот. Не обвиняваме хората, които мислят така, но преди да се потопите в света на кредитите, прочетете какво казват експертите по този въпрос. 

Оказва се, че малката и скромна сватба може да бъде ключът към успешния брак. 

Двойките, които харчат по-малко пари за сватбата си, остават заедно по-дълго

Скъпата сватба не означава продължителен брак

Цялата сватбена индустрия се опитва да ни убеди да харчим възможно най-много пари за приказна сватба, но професорите от университета Емори решиха да направят нещо, което никой не е правил досега - да проверят дали има връзка между разходите за сватбата и продължителността на брака.

За да стигнат до заключението си, те разгледали сватбените тържества на повече от 3000 души. Експертите установили, че хората, които са похарчили по-малко от 1000 долара за сватбената си церемония, имали почти 50% по-голям шанс да останат заедно, в сравнение с тези, които похарчили над 20 000 долара.

Същото важи и за годежния пръстен. Заплахата от развод се увеличава заедно с цената на пръстена.

Хората изпадат в дългове и това се превръща в тежест

Според експертите стресът, който създават кредитите и дълговете, е нещото, което можем да виним. Предишни проучвания показват, че проблемите, свързани с парите, са една от най-честите причини за караници и раздели- на второ място след изневярата.

Нещата са прости. Когато хората си направят малка сватба, те почти нямат дългове или те са минимални, следователно имат по-малко проблеми и по-рядко се разделят.

Двойките, които харчат по-малко пари за сватбата си, остават заедно по-дълго

Учените стигат до още няколко интересни заключения:

Тези, които предпочитат да празнуват сами, се развеждат по-често

Изследването показва, че двойките, чиято сватба е имала повече от 200 гости, са склонни да останат заедно, в сравнение с тези, които празнуват този ден сами.

Меденият месец също е от значение

Ако не искате да каните много хора на сватбата, можете просто да инвестирате в меден месец. Прекрасната ваканция изглежда прави браковете по-успешни.

Станете част от Jenite.bg във Facebook!

Последвайте Jenite.bg в Instagram!

1 0
Харесва ли ви тази статия?
КЛЮЧОВИ ДУМИ
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay