Тази година Великден и Гергьовден, безспорно два от най-светлите български празници, се падат в последователни дни. При този двоен повод, ще имаме грижата да подготвим дълго меню със специални ястия, сладкиши и козунаци. Така през празничните дни ще можем да се насладим на приятни дълги обеди с най-близките си хора и на слънчеви разходки с вкусни пикници на открито.
За ваше улеснение, ще ви представим основни съвети от кухнята на Dr. Oetker за ароматни десерти и лесни козунаци.
Нeка започнем с уточнението, че най-вкусните сладкиши са тези с лек и нежен аромат. А най-популярните аромати по нашите географски ширини са ванилия, лимон и ром. На пазара се предлагат различни видове ванилови аромати: чист синтетичен ванилин, ванилена захар и бурбонска ванилова захар. Основната разлика между тях е крайният резултат в аромата. Чистият ванилин трябва да се разбърква много интензивно и продължително в сместа за десерти или напитки, тъй като се разпределя трудно поради много фината си структура. Ако не се разпредели добре, има вероятност да не ароматизира достатъчно сладкиша.
За да улесни този процес, през 1894 г. д-р Аугуст Йоткер разработва продукта ванилена захар. При него чистият фин ванилин е разпределен равномерно върху кристалчета захар. Те се разтварят лесно в печивата, а това от своя страна позволява постигането на гарантиран приятен ванилов аромат.
За този Великден Dr. Oetker ще предложи най-новия естествен продукт - бурбонската ванилова захар. Тя представлява смес от фино смлени шушулки и семена от растенията орхидея, бурбонска ванилия и захар. Смляната шушулка и семенцата в нея имат неповторим естествен дъх на ванилия, който ароматизира кристалчетата захар и се пази от висококачествената опаковка. Тази комбинация ще осигури деликатен вкус на вашите печива, дребни сладки, десерти и напитки.
Една опаковка натурална бурбонска ванилова захар Dr. Oetker или ванилена захар Dr. Oetker е достатъчна за приготвянето на сладкиш с 500 гр. брашно или 0,5 л сироп или десерт.
Друг популярен начин за постигане на приятен аромат е с течни есенции ванилия, лимон и ром Dr. Oetker. Една ампула е достатъчна за 500 гр. брашно (смес за печива) или 0,5 л смес за крем. Есенциите ванилия и ром могат да се използват и за ароматизирането на напитки, шейкове или коктейли, тъй като се разтварят в течности. Лимонената есенция е подходяща само за сладкиши и кремове - тя не се разтваря в течности, защото съдържа естествен екстракт от лимон, който съхранява аромата си най-добре в масло.
След поднесената полезна информация, ви предлагаме за предстоящите слънчеви разходки да приготвите ароматни бадемови кантучини с изпитаната рецепта от кухнята на Dr. Oetker, която можете да намерите тук.
За приятната отмора след раходката пък ви съветваме да опитате и бисквитки кантучини тирамису с червени боровинки. На помощ за тяхното приготвяне ни идва вкусната рецепта, предложена от Kulinar.bg.
Кантучини тирамису с червени боровинки
Желаем ви ароматно, хрупкаво и приятно посрещане на задаващите се празници!
7 | 0 |