Тайната на тези изненадващо прости бисквитки с шоколад и карамел? Готови карамелени бонбони! Естествено, можете да направите карамела и сами, като разтопите захар, но става доста по-лесно с обикновени карамелени бонбони, а резултатът е също толкова вкусен.
Просто увийте по един от карамелените бонбони във всяка топка от двойно шоколадово тесто, изпечете и се насладете на тези вкусни бисквитки в този студен неделен ден!
Можете да замените карамела и с фъстъчено масло, например, ако повече ви допада на вкус.
Необходими продукти:
2 ч. брашно
1 1/3 ч. какао на прах
2 ч.л. сода за хляб
щипка сол
1 ч.ч. масло
1/2 ч.ч. захар
1 1/2 ч.ч. кафява захар
2 яйца
2 ч.л. ванилия
1/4 ч. buttermilk (или прясно мляко с малко лимонов сок)
300 грама шоколад (може млечен или черен)
36 броя обикновени карамелени бонбони
Начин на приготвяне:
Първо подгответе голяма тава за печене и сложете хартия на дъното.
В средно голяма купа пресейте брашното, какаото на прах, содата за хляб и добавете щипка сол, след това разбъркайте, за да се комбинират добре.
В голяма купа, с помощта на миксер, разбийте маслото и захарта, докато се получи лека и пухкава смес, за около 3 минути. Намалете скоростта на миксера и добавете яйцата едно по едно, а накрая добавете и ванилията.
Добавете сместа от брашно на 2 пъти, като редувате с мътеница и разбърквате леко.
Добавете шоколада на парченца и оставете в хладилника за около 30 минути.
Време е да оформите бисквитките- загребвайте по една супена лъжица тесто и слагайте върху хартията за печене. Притиснете леко, така че да се образува нещо като диск. Сложете по един карамелен бонбон и добавете още един "диск" от тесто.
Сложете отново в хладилника за 30-тина минути. През това време включете фурната да загрява на 180 градуса. Печете 10-12 минути, до готовност на тестото. Оставете да се охладят за няколко минути и бисквитките са готови за хапване. Съчетават се много добре с чаша горещ шоколад и коледен филм!
Да Ви е сладко!
Станете част от Jenite.bg във Facebook!
0 | 0 |