Днес ще ви предложим един коледен вариант на популярния бананов хляб.
Необходими продукти:
1/2 ч. масло
1 3/4 ч. брашно
3/4 ч. кафява захар
2 1/2 ч. л. джинджифил
2 1/2 ч. л. канела
1 1/4 ч. л. бакпулвер
3/4 ч. л. сол
1/2 ч. л. карамфил
1/2 ч. л. индийско орехче
1/2 ч. л. сода за хляб
2 узрели банана, намачкани
2 големи яйца, на стайна температура
1/4 ч. мътеница
1/4 ч. петмез
1 ч. л. ванилов екстракт
1 ч. орехи
1 1/2 ч. пудра захар
3 с. л. мляко
Начин на приготвяне:
Загрейте фурната на 180 градуса и пригответе една форма за хляб, намажете я с масло.
В средно голяма купа разбъркайте брашното, кафявата захар, джинджифила, канелата, бакпулвера, солта, содата, карамфила и индийското орехче, докато се смесят добре.
В друга голяма купа разбъркайте маслото, бананите, яйцата, мътеницата, петмеза и ванилията, докато стане гладка смес.
Добавете сухите съставки и орехите към влажните съставки и разбъркайте, докато се смесят. Изсипете в подготвената тава и разпределете на равномерен слой.
Печете около 1 час. Оставете да се охлади напълно.
В средна купа разбийте пудрата захар и 2 супени лъжици мляко, докато се смесят. Добавете мляко, ако е прекалено гъсто.
Намажете хляба с глазурата и поръсете с орехите.
Оставете да стегне за поне 30 минути.
Добър апетит!
Станете част от Jenite.bg във Facebook!
Последвайте Jenite.bg в Instagram!
0 | 0 |