Джинджифилов бананов хляб

Джинджифилов бананов хляб

Днес ще ви предложим един коледен вариант на популярния бананов хляб. 

Необходими продукти:

1/2 ч. масло

1 3/4 ч. брашно

3/4 ч. кафява захар

2 1/2 ч. л. джинджифил

2 1/2 ч. л. канела

1 1/4 ч. л. бакпулвер

3/4 ч. л. сол

1/2 ч. л. карамфил

1/2 ч. л. индийско орехче

1/2 ч. л. сода за хляб

2 узрели банана, намачкани

2 големи яйца, на стайна температура

1/4 ч. мътеница

1/4 ч. петмез

1 ч. л. ванилов екстракт

1 ч. орехи

1 1/2 ч. пудра захар

3 с. л. мляко

Джинджифилов бананов хляб

Начин на приготвяне:

Загрейте фурната на 180 градуса и пригответе една форма за хляб, намажете я с масло. 

В средно голяма купа разбъркайте брашното, кафявата захар, джинджифила, канелата, бакпулвера, солта, содата, карамфила и индийското орехче, докато се смесят добре.

В друга голяма купа разбъркайте маслото, бананите, яйцата, мътеницата, петмеза и ванилията, докато стане гладка смес. 

Добавете сухите съставки и орехите към влажните съставки и разбъркайте, докато се смесят. Изсипете в подготвената тава и разпределете на равномерен слой.

Печете около 1 час. Оставете да се охлади напълно. 

В средна купа разбийте пудрата захар и 2 супени лъжици мляко, докато се смесят. Добавете мляко, ако е прекалено гъсто. 

Намажете хляба с глазурата и поръсете с орехите. 

Оставете да стегне за поне 30 минути. 

Джинджифилов бананов хляб

Добър апетит!

Станете част от Jenite.bg във Facebook!

Последвайте Jenite.bg в Instagram!

0 0
Харесва ли ви тази статия?
КЛЮЧОВИ ДУМИ
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay