Преди време ви показахме как да си приготвите класическите бисквити с шоколадови парченца. Този път пък ще ви предоставим различна вариация на тази рецепта, която включва какао и ядки. Пък вие сами преценете кой вариант ви допада повече!
Необходими продукти:
2 ч.ч. бяло брашно
3/4 ч.ч. какао на прах
1 ч.л. сода за хляб
Щипка сол
1 1/4 ч.ч. меко краве масло
2 ч.ч. бяла захар
1 с.л. разтворимо кафе на гранули
2 яйца
Ванилия
Орехи, нарязани на ситно
1/2 ч.ч. шоколадови парченца
Начин на приготвяне:
Нагласете решетката на фурната в централно положение и предварително загрейте фурната на 180 градуса. Постелете хартия за печене. В средна купа пресейте заедно брашното, какаото на прах, содата за хляб и солта.
В голяма купа разбийте маслото, захарта и разтворимото кафе с миксера на средна скорост, докато добие пухкава консистенция или около 2 минути. Добавете яйцата едно по едно, като ги разбивате напълно между всяко добавяне. Добавете ванилията и разбъркайте, докато се смесят.
Добавете сухите съставки към сместа наведнъж и разбъркайте, докато се смесят напълно. Прибавете нарязаните орехи и шоколадовия чипс.
Използвайки супена лъжица, загребете около 2 супени лъжици тесто и поставете върху тави за печене на разстояние 7-8 см.Печете 12 минути. Бисквитките все още ще са много меки, но ще се стегнат, когато изстинат. Оставете ги да престоят за 10 минути върху хартията за печене, преди да ги преместите на решетка, за да продължат да се охлаждат. Повторете на партиди, ако е необходимо.
Да ви е сладко!
0 | 0 |