Напукани сладки Brookies

Напукани сладки Brookies

Нежният вкус на какао в комбинация с краве масло се помни дълго. Точно толкова нежни и апетит ни са нашите сладки, които приготвихме по прочутата рецепта за напукани бисквитки, наречени brookies. Името им е комбинация от думите brownie и cookies и са любими както на малки, така и на големи.

Приготвянето им е бързо и лесно, а ароматът, който се носи от тях е неповторим. Ето как да ги направите у дома си.

Необходими продукти:

2 яйца

250 г захар (можете да експериментирате с комбинация от бяла, кафява и кокосова)

60-70 мл разтопено краве масло

40 г какао

1 ч.ч. брашно

Бакпулвер

Щипка ванилия

Пудра захар за овалване

Начин на приготвяне:

Разтопете маслото на водна баня или на ниска степен в малка касерола. Разбъркайте в дълбока купа захарта, какаото и маслото с помощта на телена бъркалка. След това добавете яйцата и разбъркайте добре. Прибавете ванилията и брашното, заедно с бакпулвера. Разбъркайте до получаването на хомогенна смес. Покрийте купата със стреч фолио и поставете с хладилника за около час.

След като сместа е стегнала добре в време да се заемете с оформянето на сладките. Загребвайте с помощта на супена лъжица малки части от сместа и ги оформете на топчета. оваляйте ги в пудра захар.

Напукани сладки Brookies

Поставете ги в широка тава с хартия за печене или силикнова подложка в предварително загрята фурна. Важно е да поставите топчетата на разстояние едно от друго. Печете на 180 градуса около 7-8 минути и извадете сладките докато са все още меки. След като се охладят те ще се стегнат и ще останат меки в средата. Внимавайте да не ги препечете, защото ще станат много твърди и трудни за ядене.

Приятен апетит!

Станете част от Jenite.bg във Facebook!

Последвайте Jenite.bg в Instagram!

0 0
Харесва ли ви тази статия?
КЛЮЧОВИ ДУМИ
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay