Колкото и да се опитваме да консумираме здравословни храни и да заместим десерта с плод, понякога просто имаме нужда от нещо наистина сладко. И тогава този мус с кафе от Kulinar.bg ни идва на помощ. Ще ви споделим как да го приготвите, а вие ще прецените колко чашки от него ви е позволено да хапнете след ядене.
Необходими продукти
200 мл течна сметана
3 с.л. захар
3 яйца
1 к.л. разтворимо кафе
Начин на приготвяне
Жълтъците се разбиват със захарта до получаването на крем. Сместа се слага на водна баня и непрекъснато се бърка. Добавя се разтворимото кафе, отново се разбърква и се оставя да изстине. След това се прибавя сметаната, като 2 с.л. от нея се оставят за декорация.
Белтъците се разбиват на сняг и се смесват с жълтъчения крем лъжица по лъжица. Сместа се разбърква още веднъж старателно и се сипва в чаши.
Десертите се слагат в хладилника за два часа, а 20 минути преди консумация се оставят на стайна температура.
Останалата сметана се разбива със захар, а с получения крем се украсяват десертите преди сервиране.
23 | 0 |