Нека си върнем вкуса от детството с една бърза и лесна рецепта!
Необходими продукти
- брашно - 100 г
- белтъци - 3 бр.
- пудра захар - 100 г
- краве масло - 100 г омекнало, на стайна температура
- ванилия - 2 броя
- шоколад и 20 гр бадеми
Начин на приготвяне:
Маслото и пудрата захар се разбиват на пухкав крем.
Добавят се белтъците един по един при непрестанно разбиване и се добавя ванилията.
Пресява се брашното на части и се бърка до цялостно усвояване.
Получава се много мека и пухкава смес, която се пълни в пош с гладък накрайник.
Оставя се в хладилник за 10-15 минути да стегне.
Застилат се две тави с хартия за печене и върху тях се шприцоват продълговати ивички на разстояние една от друга. Трябва да са тесни, а при печенето ще се разлеят.
Котешките езичета се пекат на 180°C в предварително загрята фурна за 7 до 10 минути или докато порозовеят по ръбчетата.
Класическите бисквити се оставят да изстинат напълно, преди да се отлепят от хартията.
Поднасят се с кафе, чай, мляко, както и към сладоледи, мелби и кремове.
За да изглеждат още по-неустоимо и да бъдат още по-вкусни, разтопете шоколад на водна баня и потопете готовите бисквитки в единия им край в шоколада. След това поръсете с нарязани на ситно бадеми, като можете да добавите и малко сол, за да стане вкуса още по-наситен. Оставете да изстинат и воала!
0 | 0 |