Един от класическите начини за включване на канела в сладкиши е чрез приготвяне на канелени рула. Ето как можете да направите вкусни канелени рулца:
Необходими продукти
За тестото:
- 2 чаши брашно
- 2 супени лъжици захар
- 1 чаена лъжичка сол
- 2 чаени лъжици бакпулвер
- 1/2 чаша мляко
- 1/4 чаша топла вода
- 1/4 чаша масло
За плънката:
- 1/2 чаша меко масло
- 3/4 чаша кафява захар
- 2 супени лъжици канела
За глазурата:
- 1/2 чаша пудра захар
- 2 супени лъжици масло
- 1/2 чаена лъжичка ванилов екстракт
- 2 супени лъжици гореща вода
Canva
Начин на приготвяне:
Предварително загрейте фурната на 180 градуса и подгответе тава с хартия за печене. В голяма купа смесете брашното, захарта, солта и бакпулвера. Добавете млякото, топлата вода и маслото към сухите съставки. Замесете добре, докато получите меко тесто. Разточете тестото на леко набрашнена повърхност до приблизително 1 см дебелина.
Разтрийте мекото масло върху тестото и поръсете с кафявата захар и канелата. Завийте тестото на руло и го разрежете на 12 приблизително равни рула. Подредете рулата в подготвената тава и печете във фурната за 20-25 минути или докато станат златисти.
По време на печенето, пригответе глазурата, като разтопите маслото и смесите с прахообразната захар, ваниловия екстракт и горещата вода. След като рулата се изпекат, извадете ги от фурната и охладете леко. Полейте глазурата върху топлите канелени рула.
0 | 0 |