Лесна рецепта за канелени рулца

Лесна рецепта за канелени рулца
Canva

Един от класическите начини за включване на канела в сладкиши е чрез приготвяне на канелени рула. Ето как можете да направите вкусни канелени рулца:

Необходими продукти

За тестото:

  • 2 чаши брашно
  • 2 супени лъжици захар
  • 1 чаена лъжичка сол
  • 2 чаени лъжици бакпулвер
  • 1/2 чаша мляко
  • 1/4 чаша топла вода
  • 1/4 чаша масло

За плънката:

  • 1/2 чаша меко масло
  • 3/4 чаша кафява захар
  • 2 супени лъжици канела

За глазурата:

  • 1/2 чаша пудра захар
  • 2 супени лъжици масло
  • 1/2 чаена лъжичка ванилов екстракт
  • 2 супени лъжици гореща вода

Лесна рецепта за канелени рулцаCanva

Начин на приготвяне:

Предварително загрейте фурната на 180 градуса и подгответе тава с хартия за печене. В голяма купа смесете брашното, захарта, солта и бакпулвера. Добавете млякото, топлата вода и маслото към сухите съставки. Замесете добре, докато получите меко тесто. Разточете тестото на леко набрашнена повърхност до приблизително 1 см дебелина.

Разтрийте мекото масло върху тестото и поръсете с кафявата захар и канелата. Завийте тестото на руло и го разрежете на 12 приблизително равни рула. Подредете рулата в подготвената тава и печете във фурната за 20-25 минути или докато станат златисти.

По време на печенето, пригответе глазурата, като разтопите маслото и смесите с прахообразната захар, ваниловия екстракт и горещата вода. След като рулата се изпекат, извадете ги от фурната и охладете леко. Полейте глазурата върху топлите канелени рула.

0 0
Харесва ли ви тази статия?
КЛЮЧОВИ ДУМИ
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay