Суфлетата не трябва да са нещо, от което да се страхувате. Освен че това е един от любимите ни шоколадови десерти, приготвянето му е изненадващо лесно. Има няколко трика при приготвянето на суфле- не отваряйте фурната, сервирайте суфлетата веднага и ги поръсете с пудра захар преди сервиране.
Необходими продукти:
1/2 ч. масло
6 с. л. захар
200 грама шоколад
1 ч. л. ванилия
1 ч. л. сол
4 големи яйца, разделени белтъци и жълтъци
пудра захар
Начин на приготвяне:
Загрейте фурната на 180 градуса. Пригответе си малки купички за суфлетата и ги намажете с масло. Поръсете с малко захар и изхвърлете излишната, която не се е полепила по маслото.
На водна баня разтопете шоколад и масло. След като се разтопят, свалете от котлона и добавете ванилията и солта. Разбъркайте и оставете настрани.
Раззбийте белтъците с миксер и добавяйте захарта лъжица по лъжица.
Добавете един по един жълтъците към охладения шоколад, като разбърквате добре след всеки. Добавете около ½ чаша от разбитите белтъци към шоколада и разбъркайте.
Добавете останалите белтъци на 2 порции и разбърквайте.
Внимателно разделете сместа в подготвените купички.
Печете около 20 минути.
Поръсете с пудра захар и сервирайте веднага.
Добър апетит!
Станете част от Jenite.bg във Facebook!
Последвайте Jenite.bg в Instagram!
0 | 0 |