Лимоново-кокосов тарт

Лимоново-кокосов тарт

Ще ви предложим рецепта за един супер вкусен и свеж десерт- лимоново- кокосов тарт:

Необходими продукти: 

За блата: 

спрей за готвене

3/4 ч. натрошени крекери

1/2 ч. печен подсладен кокос

1/4 ч. захар

6 с. л. масло, разтопено

За пълнежа:

1/2 ч. захар

3 с. л. царевично нишесте

кората от 1 лимон

6 големи жълтъка

1 консерва кокосово мляко

1/2 ч. прясно изцеден лимонов сок

1 ч. л. ванилия

За топинга: 

1/2 ч. сметана

2 с. л. пудра захар

кокосови стърготини

Лимоново-кокосов тарт

Начин на приготвяне:

Загрейте фурната на 180 градуса. Напръскайте форма със спрей за готвене. В средна купа комбинирайте натрошените крекери, препечения кокос и захарта. Добавете разтопеното масло и разбъркайте, за да се смесят.

Изсипете сместа във формата и притиснете към дъното. 

Печете около 10-12 минути. 

Междувременно направете пълнежа: В средна купа разбъркайте захарта, царевичното нишесте и лимоновата кора. Добавете яйчните жълтъци и разбийте до бледожълто.

В малка тенджера на умерен огън оставете кокосовото мляко да къкри. Бавно добавете около ½ чаша кокосово мляко в яйчената смес. Намалете топлината до средно ниска и бавно изсипете яйчената смес в тенджерата, след това добавете и лимоновия сок. Продължете да разбърквате и оставете да къкри, докато сместа се сгъсти, 5 до 10 минути. 

Свалете от котлона и добавете ванилията. Оставете сместа да се охлади за 10 минути, като разбърквате от време на време.

Изсипете сместа върху блата и го загладете. Покрийте с фолио за свежо съхранение и сложете в хладилника за поне 4 часа. 

С миксера разбийте сметаната с пудрата захар. 

Намажете тарта със сметаната и поръсете с кокос.

Добър апетит! 

Станете част от Jenite.bg във Facebook!

Последвайте Jenite.bg в Instagram!

0 0
Харесва ли ви тази статия?
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay