Ябълките и канелата са другите вкусове на есента, освен тиквата. Ето как да приготвите вкусен тарт от ябълки:
Необходими продукти:
5 ябълки, обелени и нарязани на тънко
1/3 ч. кафява захар
сокът от 1/2 лимон
1 ч. л. канела
1 ч. л. ванилия
За тестото:
1 1/3 ч. брашно
1/4 ч. кафява захар
1/2 ч. л. сол
1/4 ч. л. канела
10 с. л. масло
1 с. л. захар
3 с. л. масло, нарязано на малки кубчета
малко конфитюр от плод по избор
Начин на приготвяне:
Загрейте фурната на 250 градуса. В голяма купа сложете ябълките, кафявата захар, канелата и ванилията и лимоновия сок.
В друга голяма купа сложете брашното, захарта, солта и канелата. Добавете и маслото, като го разтопите предварително и разбъркайте добре, докато се получи тесто.
Изсипете тестото в една тавичко и хубаво го притиснете към дъното.
Изсипете сместа с ябълките отгоре, след това поръсете с 1 с. л. захар и наредете кубчетата масло.
Печете около 1 час.
Намажете с конфитюра и сервирайте.
Добър апетит!
Станете част от Jenite.bg във Facebook!
Последвайте Jenite.bg в Instagram!
0 | 0 |