Произхождаща от Сицилия, класическата гранита се нарежда сред най-освежаващите десерти, създавани някога. Лесна за приготвяне и лесно модифицирана, тя е перфектна сама по себе си, а когато се добавят различни топинги и добавки, става още по-невероятна. Тази версия с ананас е богата на тропически вкусове, с тежки нотки на ванилия и карамел, благодарение на капка ром и лъжица кафява захар.
Ето как да приготвите този освежаващ летен италиански десерт:
Необходими продукти:
2 ч. обелен и нарязан на кубчета ананас
1/2 ч. портокалов сок
1/4 ч. кафява захар
30 мл ром
2 ч.л. сок от лайм
щипка сол
бита сметана
кокосови стърготини
пресен ананас, нарязан на малки кубчета, за украса
Начин на приготвяне:
Комбинирайте съставките в блендер и пасирайте, докато се смесят. Оставете да престои за минута, за да се утаят съставките, след това блендирайте отново, докато сте сигурни, че всички съставки са комбинирани и захарта е напълно разтворена.
Прецедете сместа в тава за печене и я поставете във фризера непокрита. Оставете да се охлади за 2 часа или докато започне да замръзва. Използвайте вилица, за да изстържете ледените парчета и разбъркайте добре. Върнете във фризера, докато почти замръзне, още около 2 часа. Отново използвайте вилица, за да изстържете сместа на парчета. Върнете във фризера, за да замръзне напълно, поне още 1 час.
За да сервирате, разпределете гранитата в чашки или купички и отгоре добавете битата сметана, пресния ананас и кокосовите стърготини.
Да Ви е сладко!
Станете част от Jenite.bg във Facebook!
0 | 0 |