Този пай е изключително вкусен и плюс това е веган. Ако имате нужда от нови рецепти в колекцията си с веган рецепти, тази определено ще ви допадне.
Необходими продукти:
За тестото:
1 1/2 ч. орехи
1/2 ч. овесени ядки
1/2 ч. кафява захар
1/2 ч. л. канела
1/4 ч. л. сол
1/2 ч. разтопено кокосово масло
За пълнежа:
1 консерва пюре от сладки картофи
1 ч. бадемото мляко
3/4 ч. кафява захар
2 с. л. царевично нишесте
1 ч. л. ванилов екстракт
1 ч. л. канела
1/2 ч. л. сол
1/4 ч. л. индийско орехче
1/4 ч. л. джинджифил
За топинга:
1 консерва кокосова сметана, охладена
3 с. л. пудра захар
щипка сол
Начин на приготвяне:
Загрейте фурната на 150 градуса и намажете една тавичка с мазнина.
В кухненския робот сложете орехите, овесените ядки, кафявата захар, канелата и солта и го включете. След това добавете кокосовото масло и пуснете на пулсиращ режим, докато съставките се комбинират добре. Изсипете сместа в тавичката и хубаво я притиснете. Печете до златисто, около 15 минути. Оставете да се охлади.
Направете пълнежа: В голяма купа разбъркайте всички съставки за пълнежа. Изсипете ги върху готовото тесто и печете около 60 минути. Оставете да се охлади напълно.
Направете топинга: В голяма купа с помощта на миксер разбийте кокосовата сметана, пудрата захар и солта. Сервирайте пай с малко от топинга отгоре.
Добър апетит!
Станете част от Jenite.bg във Facebook!
0 | 0 |