Трудно се намират пухкави палачинки без глутен, но тези палачинки от елда най-накрая отговарят на изискванията. Те са също толкова добри, колкото традиционните палачинки, но са доста по-полезни.
Брашното от елда има орехов, земен вкус и има повече протеини от пшеничното брашно.
Ето как да приготвите вкусни палачинки от елда:
Необходими продукти:
4 с.л. масло
1 ч. брашно от елда
1/4 ч. захар
1 ч.л. бакпулвер
1 ч.л. канела
1/2 ч.л. сода за хляб
щипка сол
2 големи яйца
1/2 ч. мляко
1 ч.л. ванилия
кисело мляко; конфитюр; плодове, като ягоди, боровинки и банани; препечен кокос; и/или кленов сироп за сервиране
Начин на приготвяне:
В малка тенджерка на среден огън разтопете маслото. След като маслото започне да се пени, намалете котлона и продължете да готвите, докато маслото започне да става златисто, около 2 минути. Веднага отстранете от огъня. Изсипете в малка купа и оставете да изстине.
В голяма купа разбийте брашното, захарта, бакпулвера, канелата, содата и солта.
Разбийте яйцата, млякото, ванилията и охладеното масло. Добавете към сухите съставки и разбъркайте, докато се комбинират.
В тиган с незалепващо покритие разтопете малко масло. Налейте около 1/4 ч. тесто в тигана и гответе, докато се образуват мехурчета около ръбовете, около 2 минути. Обърнете и продължете да готвите, докато палачинката се изпече. Прехвърлете палачинките в чиния. В същия тиган разтопете още масло, като регулирате топлината, ако е необходимо, и повторете с останалото тесто.
Сервирайте палачинките с топинги по желание.
Да Ви е сладко!
Станете част от Jenite.bg във Facebook!
0 | 0 |