Палачинки от елда

Трудно се намират пухкави палачинки без глутен, но тези палачинки от елда най-накрая отговарят на изискванията. Те са също толкова добри, колкото традиционните палачинки, но са доста по-полезни. 

Брашното от елда има орехов, земен вкус и има повече протеини от пшеничното брашно. 

Ето как да приготвите вкусни палачинки от елда:

Необходими продукти:

4 с.л. масло

1 ч. брашно от елда 

1/4 ч. захар

1 ч.л. бакпулвер

1 ч.л. канела

1/2 ч.л. сода за хляб

щипка сол

2 големи яйца

1/2 ч. мляко

1 ч.л. ванилия

кисело мляко; конфитюр; плодове, като ягоди, боровинки и банани; препечен кокос; и/или кленов сироп за сервиране

Начин на приготвяне:

В малка тенджерка на среден огън разтопете маслото. След като маслото започне да се пени, намалете котлона и продължете да готвите, докато маслото започне да става златисто, около 2 минути. Веднага отстранете от огъня. Изсипете в малка купа и оставете да изстине.

В голяма купа разбийте брашното, захарта, бакпулвера, канелата, содата и солта.

Разбийте яйцата, млякото, ванилията и охладеното масло. Добавете към сухите съставки и разбъркайте, докато се комбинират.

В тиган с незалепващо покритие разтопете малко масло. Налейте около 1/4 ч. тесто в тигана и гответе, докато се образуват мехурчета около ръбовете, около 2 минути. Обърнете и продължете да готвите, докато палачинката се изпече. Прехвърлете палачинките в чиния. В същия тиган разтопете още масло, като регулирате топлината, ако е необходимо, и повторете с останалото тесто.

Сервирайте палачинките с топинги по желание.

Да Ви е сладко!

Станете част от Jenite.bg във Facebook!

Последвайте Jenite.bg в Instagram!

0 0
Харесва ли ви тази статия?
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay