Пралини с пекани

Пралина е сладкарска смес от карамелизирани ядки и захар, която може да се използва за украса на торти, кремове и други десерти, а може и да се хапва самостоятелно.

Има два вида пралини- френски и американски. Френските се приготвят с бадеми, а американските- с пекани.

Те могат да варират по текстура от меки и дъвчащи до твърди и хрупкави, в зависимост от това колко дълго ги готвите. Когато ще се хапват отделно, а не като част от друг десерт, добре е да бъдат малко по-меки, тоест да се готви по-кратко.

Ето как да приготвите пралини с пекани:

Необходими продукти:

220 грама кафява захар

200 грама бяла захар

1 ч.ч. кондензирано мляко

4 с.л. масло

2 ч.ч. пекани

1 ч.л. ванилия

щипка сол

Начин на приготвяне:

Подгответе 2 тавички, като сложите хартия за печене в тях.

Сложете двата вида захар в малка тенджерка, заедно с маслото и кондензираното мляко. Гответе, като разбърквате непрекъснато с дървена лъжица, докато захарта се разтвори и сместа започне да се пени и кипи, 5 до 7 минути.

Гответе още 8-10 минути, като разбърквате непрекъснато.

Свалете от котлона и веднага добавете пеканите, ванилията и солта. Сместа ще започне да се сгъстява, докато разбърквате. Ако разбърквате твърде дълго обаче, ще стане твърде гъста.

С помощта на лъжица оформете кръгчета от сместа върху хартията за печене. Ако се сгъсти твърде много, можете да сложите малко гореща вода вътре.

Оставете пралините да се охладят за около 1 час.

Да Ви е сладко!

Станете част от Jenite.bg във Facebook!

Последвайте Jenite.bg в Instagram!

0 0
Харесва ли ви тази статия?
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay