Всяко нещо е по-вкусно, когато е приготвено вкъщи. Ще ви представим една рецепта за вкусни, домашно приготвени еклери с крем.
Нужни продукти:
- 1/2 литър вода
- 1 щипка сол
- 10 броя яйца
- 300гр. брашно
- 100гр. краве масло
- 1л. прясно мляко
- 1 1/2 ч.ч захар
- 2 ванилии
Начин на приготвяне:
Изсипете водата в тенджера и я сложете на котлона. Когато водата заври, поставете щипка сол и маслото. Добавете 250 грама от брашното постепенно и по малко, като леко бъркайте с дървена лъжица, докато се образува топка и се отдели от съда. Махнете го от котлона и се оставете да поизстине малко.
Добавете последователно 7 яйца, като след всяко бъркайте сместа. Получава се т.н. "парено тесто”
Направете тестото на формички, в каквито искате да бъдат еклерите и печете на загрята фурна на 200-250 градуса за около 10-15 минути
След като изстинат разрежете еклерите от едната страна, за да можете да ги напълните в последствие с крем.
За крема:
Смесете прясното мляко, 3 жълтъка, 1.5 ч.ч. захар, едно пакетче краве масло и ванилията. Бъркайте, като добавяте останалото брашно до получаване на гъст крем.
Напълнете еклерите с помощта на шприц.
Добър апетит!
Станете част от Jenite.bg във Facebook!
3 | 0 |