Рецептата, която ще ви представим днес, бързо се превърна в наш всеобщ фаворит. Защото така нареченият бананов хляб е невероятно сладко изкушение, което може да бъде хапвано както самостоятелно, така и в компанията на например конфитюр или пък течен шоколад. А най-вкусен несъмнено е заедно със следобедната чаша чай или кафе. Ето и как да си го приготвите.
Необходими са ви:
3 ч.ч. захар
3 ч.л. канела
½ ч.ч. масло
3 яйца
6 банани
450 г заквасена сметана
2 пакетчета ванилия
½ ч.л. сол
3 ч.л. сода бикарбонат
4 ½ ч.ч. брашно
1 ч.ч. смлени орехови ядки
Начин на приготвяне:
Загрейте фурната до 150 градуса. Намазнете тавичка за печене.
В малка купа смесете ¼ ч.ч. от захарта и 1 ч.л. канела. Изсипете в тавичката и покрийте навсякъде със сухата смес.
В голяма купа разбийте маслото и 3 ч.ч. захар. Добавете и яйцата, смачканите банани, сметаната, ванилията и останалата канела.
Смесете солта, содата и брашното. Добавете ядките и смесете сухата и банановата смес.
Изсипете в тавата и печете за около 1 час.
А още две бананово-хлебни рецепти може да откриете във виртуалната кухня на Kulinar.bg
0 | 0 |