Кестените по традиция намират богато приложение в кухнята, а особено вкусна е ролята им в света на сладкишите. Днешното ни предложение е една торта, в чиято рецепта активно участват именно плодовете на голямото широколистно дърво. А ето и как да си я приготвите.
Необходими са ви:
10 яйца
150 г захар
280 г предварително сварени кестени (1 кг сурови)
20 г какао
20 г брашно
150 г масло
50 г шоколад
300 г пудра захар
Начин на приготвяне:
За блата: Разбийте жълтъците на 7 яйца с половината пудра захар, а белтъците - отделно с останалата част от захарта. Смесете какаото с кестените (от които отделяте малко) и брашното. Разбъркайте всичко заедно и печете на умерена фурна.
За крема: Разбийте останалите яйца със захарта. Варете сместа до сгъстяване и я оставете се да се охлади. Разбъркайте я с предварително добре разбитото масло. Прибавете разтопения шоколад и кестените.
Блатът се реже на две половини хоризонтално и се маже с крема. Oтгоре се украсява с бита сметана или белтъчен крем.
Още сладки изкушения може да откриете във виртуалната кухня на Kulinar.bg!
0 | 1 |