Въпреки широкоразпространеното схващане, "веган” съвсем не е равно на "безвкусен”. Днес ще ви дадем поредното доказателство в подкрепа на тази теория. За целта сме ви подготвили рецепта за един изключително апетитен сладкиш, който се приготвя по следния начин.
Необходими са ви:
1 ч.ч. киноа
1 ½ ч.ч. бадемово мляко
1 ч.ч. бадемово брашно
1 ч.ч. фурми
½ ч.ч. конопено семе
½ ч.ч. сок от ябълки
⅓ ч.ч. какао
½ к.л. морска сол
Начин на приготвяне:
Изплакнете киноата в сито или гевгир, отцедете хубаво и прехвърлете в тенджера.
Добавете 2 ч.ч. вода, включете котлона и оставете да кипне. Покрийте, намалете температурата и оставете да покъкри, докато водата се абсорбира. Свалете от котлона, махнете похлупака и разбъркайте.
Загрейте фурната до 180 градуса. Поставете хартия за печене върху дъното на тавичка.
В блендер пюрирайте бадемовото мляко, фурмите, конопеното семе, ябълковия сок, какаото и солта. Прехвърлете в голяма купа, добавете киноата и ½ ч.ч. бадемово брашно. Разбъркайте сместа.
Сложете всичко в подготвената тава, отгоре поръсете с още малко бадемово брашно и печете за около час.
След като е готово, изчакайте да се охлади. С помощта на нож отделете краищата и обърнете върху поднос. Махнете хартията и нарежете на квадрати.
Още сладки изкушения може да откриете във виртуалната кухня на Kulinar.bg!
0 | 0 |