Сутляш с щипка канела

Бърз и ароматен традиционен десерт

Сутляш с щипка канела

Обожаваме десертите, това е ясно. Какви жени бихме били, ако не ги обожавахме? От всички сладки изкушения на света днес избрахме да си сготвим сутляш. Вълшебната смес от ориз, мляко и канела, която още бабите ни приготвяха за минути, е позната и на колегите от Kulinar.bg.

Необходими продукти

1 л прясно мляко
2 к.ч. ориз
1 ч.ч. вода
1 ч.ч. захар
2 щипки ванилия
канела

Начин на приготвяне

Почистете и измийте ориза, сложете го да се вари във водата. Оставете го, докато поомекне и я абсорбира.

Добавете млякото и варете до пълна готовност на ориза.

След това махнете тенджерата от котлона, добавете захарта. Отново кипнете сместа.

Добавете ванилията и свалете от огъня. Разпределете в купички и сервирате, след като отделните проции изстинат.

Поръсете с канела, както повелява традицията. Или с шоколад, сладко от ягоди или боровинки, ако сте по-експериментаторски настроени.

Научете още страхотни рецепти за десерти тук. Ако пък имате любима рецепта за традиционно ястие, независимо дали десерт, или не, я споделете в конкурса на Kulinar.bg "Българска национална кухня". Защо ли? Може да спечелите уникални награди!

6 0
Харесва ли ви тази статия?
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.



5
Не е посочен 24.01.2013|14:16
Вррр : мляко с ориз мразя!
4
Не е посочен 24.01.2013|13:01
Има ли ориз ми напомня на "мляко с ориз". Не знам дали е същото, защото не знам всъщност каква му е рецептата, ама това си изглежда много добре на снимката.
3
Не е посочен 24.01.2013|11:03
Много вкусно е това ястие и става бързо.
2
Не е посочен 23.01.2013|20:16
Обичам го с повече захар и канела това мляко с ориз наречено Сутляш.
1
Не е посочен 23.01.2013|17:13
Отдавна не бях яла сутляш, а преди доста често си похапвах и ми беше любим. Май пак трябва да си приготвя някой път.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay