Всъщност не знаем дали когато прасковите се превърнат на мус, стават и намусени. Но със сигурност стават вкусни! Вижте каква рецепта намерихме в Kulinar.bg:
Необходими продукти
1 компот от праскови
250 мл течна сметана
30 мл лимонов сок
30 мл бяло вино
32 с.л. захар
2 белтъка
Начин на приготвяне
Отделете настрана две праскови. Остатъка от компота заедно с виното и лимоновия сок разбийте с миксер. Използвайте достатъчно дълбока купа за целта.
В друг съд разбийте белтъците със захарта на сняг. Постепенно към тях прибавете сметаната, като разбърквате.
Смесете съдържанието на двете купи. После разпределете муса в чаши и го поставете в хладилник за час.
Преди да сервирате, украсете двете чаши със ситно нарязаните праскови, отделени в началото.
2 | 0 |